Шаровић: Тражимо смањење ПДВ и укидање акциза

Предсједник СДС и кандидат за српског члана предсједништва БиХ Мирко Шаровић, рекао је да очекује да ће се у оба дома Парламентарне скупштине БиХ изгласати закон о укидању акциза на нафтне деривате, након што су сакупљени потписи на сазивање сједнице на којој би се гласало о усаглашеном тексту закона. 

Република Српска 20.09.2022 | 20:01
Шаровић: Тражимо смањење ПДВ и укидање акциза

„Покушаћемо да изгласамо закон о укидању акциза на нафтне деривате, тржићемо да дође до смањења ПДВ на основне животне намирнице, како би помогли становништву да превлада постојећу економску кризу. Вјерујемо да ће то сви политички субјекти подржати и да више нема извлачења, јер су они који су то опструисали шест мјесеци сада притјерани уз зид. СДС и наши партнери ће дати глас за то“ изјавио је Шаровић на предизборном скупу у Братунцу. 

Шаровић је додао да  су неки пројекти битни за Братунац реализовани док је био министар у Савјету министара БиХ, попут моста Братољуб за који је обезбијеђено 14,5 милиона. 

„Данас имамо ту тако важну везу са нашом матицом Србијом, сарадња са Србијом је од суштинске важности и она ће се наставити још конкретније и интензивније. Док је Србија снажна, Република Српска не треба да брине и њена рука је увијек пружена нама. Постоје бројни пројекти које ћемо имплементирати и регион ријеке Дрине може бити економски још потентнији и ми ћемо инсистирати да постоји Дринска комисија, као што постоји Савска комисија, како би сарадња на овом подручју била боља.“ рекао је Шаровић.    

Александра Пандуревић Кандидат за делегата у Парламентарној скупштини БиХ, изјавила је да је Братунац једна од најсиромашнијих средина према којој се власт у Српској односи маћехински

„Неопходно је урадити бољу регионалну путну инфраструктуру, јер је срамота да имамо овако лоше путеве. Срамота је и да није искориштен гласни ресурс овог краја, а то су малине, људи сваке године страхују колики ће подстицај бити и колико ће наплатити од хладњача. Све се то мора регулисати, аграрни фонд мора бити минимум 180 милиона марака. И најбитније, морамо створити мир и стабилност, како би привукли инвестиције“ рекла је Пандуревићева.  

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Жељко

20.09.2022 18:39

Све укините и смањите после избора кад добијете власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта тражиш

20.09.2022 19:41

Ти си побједник и укидај то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.09.2022 21:55

Видецемо колико си искрен био.Врло брзо ће избори

Name

Здраве

20.09.2022 21:41

СДС је мајка Републике српске. Миркане само опуштено побједа је ваша, Велики поздрав из Бањалуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

21.09.2022 05:04

Уз Александру до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.09.2022 08:30

ПО ЦИЈЕНАМА, ЗНАМО ,КОЛИКО ВЛАСТ БЕНДА НАРОД. ПТО СЕ МИ НА БАЛКАНУ СТИДИМО. ИЗАЋИ НА УЛИЦЕ И УРЛАТИ, "КО ГОД ЈЕ ГЛАДАН". ЈЕДАН ЈЕ ЖИВОТ И ЊЕГА ЛОШЕ ЖИВИМО. 3О ГОДИНА. ГЛАДНИ. ГЕНЕРАЦИЈЕ ОТИШЛЕ, А ОВЕ ЗАТУЦАНЕ ПОРЕД ЛОШЕ ПРОСВИЈЕТЕ. СВЕ АКТИВНОСТИ СПРОВОДЕ, А ОБРАЗОВАЊЕ ЛОШЕ. УЖАС. МИРКО, ЈЕЛЕНА, ВУКАН. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

21.09.2022 16:57

За поцетак дајте нам плате и пензије као у Федетацији.

ОДГОВОРИТЕ