Пријава против СНСД-а због изборних превара

- Како се и очекивало, режим покушава, али неће успјети, да изборним крађама преобликује изборну вољу грађана Републике Српске, што доминантно чине у Добоју, средини гдје је познато да се краду гласови. Дошли смо до података који показују да је СНСД укључен у превару везано за именовање чланова бирачких одбора преко фиктивних политичких субјеката који немају апсолутно никакву додирну тачку са Добојем – рекао је на данашњој конференцији за медије предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Република Српска 20.09.2022 | 17:29
Пријава против СНСД-а због изборних превара

Откривено је да 93 члана Савјета мјесних заједница у Добоју који су изабрани са листе СНСД-а данас учествују на изборима као чланови бирачких одбора испред 33 политичка субјекта који немају никакве везе са Добојем, немају ни одборе у том граду, нити кандидатске листе у Изборној јединици 5, попут субјекта Газменд Дачај, Дураковић Ћамил, Еколошка партија, Круг, Наша прича, Ново доба...

- Поднијели смо приговор ЦИК БиХ, против Градске изборне комисије Добој, СНСД-а и преко 30 политичких субјеката и тражимо да ЦИК поступи у складу са законом који предвиђа да је забрањено лажно представљање у име било којег политичког субјекта, као и да је забрањена злоупотреба законског права за учешће у бирачким одборима фиктивним представљањем.

Слиједе кривичне пријаве које ћемо предати Окружном јавном тужилаштву Добој и Тужилаштву БиХ. Поручујем свим тим људима који су пристали да их СНСД злоупотријеби: не исплати се красти! За то је предвиђена казна затвора од 3 година, а сви ће бити пријављени. Боље им је да одустану од покушаја да у име СНСД-а краду изборну вољу грађана – рекао је Бореновић. 

Он истиче да је ПДП спреман ушао у овај изборни циклус и да правни тим свакодневно ради ради на откривању изборних манипулација: 

- Грађани Добоја, али и других општина имају право да гласају по својој вољи и не треба да се плаше. Уведена су нова правила, попут оног да су гласачки паравани окренути према посматрачима, тако да више нема сликања гласачких листића или вађења празних листића из џепова. Такође, на сваком бирачком мјесту ће бити опечаћени листићи, тако да се не могу донијети са других бирачких мјеста. Нема мјеста страху и уцјенама – поручио је Бореновић. 

Оливера Недић, предсједница Градског одбора ПДП Добој, каже да СНСД ништа није научио из претходног искуства. 

- Доказали смо да су у Добоју украли 18.000 гласова, што је отприлике град величине Прњавора, и избори су поновљени. Они сада поново желе прекројити вољу народа. Ми смо то блокирали једном, блокираћемо опет. Покушавају красти изборе кроз фиктивно пријављивање СНСД-ових људи у име фиктивног политичког субјекта, за шта се санкција може реализовати већ до избора.

Осим 93 члана Савјета мјесних заједница, уочили смо да је преко 200 људи који су као кадрови СНСД-а именовани на разне позиције такође пријављени у бирачке одборе фиктивних политичких субјеката. Криви су и политички субјекти који су пристали на ово, крив је и СНСД који је људе из својих редова послао да се сада лажно представљају у оквиру других политичких субјеката. Поручујем Добојлијама да слободно изађу на изборе и гласају разумом, јер ће ове малверзације бити санкционисане – рекла је Недићева. 

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

борац

20.09.2022 15:47

Покраст це опет па мафија је то и све врсте лопова су садрзане у СНСД-еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.09.2022 18:02

За локалне изборе је исто било. Само један од примјера да је члан СНСД и ратни војни инвалид био члан комисије СДА.

Name

ре

21.09.2022 05:16

Хајде реци шта сте ви урадили за 16 година да би добили изборе, направили сте једном мирне протесте гдје вам је бурле контрирао протестма, бурлини пјевали своје пјесме,а ви играли кола уз хармонику а народу режим још тада дошао до гуше у РС.

Name

Нико

20.09.2022 16:32

Истина. Прије двије године људи су били посматраци за еколоску странку а цланови су снсда. То се ради због бројања. Како казу,није битно ко гласа, него ко броји гкасове. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај Бозе

20.09.2022 17:42

Бореновицу да успијети исконтролисати да буде све легално али Снсд је невидјена мафија употријебице све маневере само да пибиједе

Name

С р а м н о

20.09.2022 17:24

Тако стално раде и том методом добијају изборе то је засигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоги

20.09.2022 18:05

То ће све флаут мајстор Вулић Сања да среди са својим одласећим идолом(руљком) Додиком!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

20.09.2022 20:09

Вец сте поцели јаукат и тразит разлоге за губитак избора..

ОДГОВОРИТЕ
Name

XX

20.09.2022 21:27

Само ви кукајте,а избори нису ни поцели.Јесте јадни,некад ми буде и зао колико се трудите да добијете изборе,али све је то узалуд.

Name

Ре Бл

20.09.2022 21:47

Тако су кукали сваке изборе,па морају и сада.Људино у праву си 100%.

Name

Ре

21.09.2022 07:12

Питај лујку из Добоја и лазну посланицу дусицу,како се краду избори?

Name

Ре Ре Бл

21.09.2022 08:41

Тако је! Багра,лопови и њихови помагачи морају бити у затвору а не на бирачком мјесту! А ко ће јаукат после избора видећемо јако брзо! Октобар је пред вратима људино па ћемо видјети ко ће певати а ко ће јаукат! А ови Бл су већ научили,пошто их је Драшко одрекао.Само ми жао оног јагњећег и прасећег фонда што им џабе пропаде!

Name

МИЛОРАД

21.09.2022 05:13

НА СПИСКУ ЧЛАНОВА И ЗАМЈЕНИКА БИРАЧКИХ ОДБОРА У ГРАДИШЦИ ЈЕ АПСОЛУТНА ВЕЋИНА ТИХ "ФИКТИВНИХ" ПОЛИТИЧКИХ СУБЈЕКАТА (ЛАЖНИХ И ИЗМИШЉЕНИХ), А ИЗА СЕ КРИЈУ ЧЛАНОВИ ВЛАДАЈУЋИЈ ПОЛИТИЧКИХ ПАРТИЈА И СТРАНАКА !!! НИКО НИШТА НЕ ПРЕДУЗИМА И НЕПРИЈАВЉУЈЕ ЦИК-у !!! ШТА РАДИ ОРГАНИЗАЦИЈА "ПОД ЛУПОМ" ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.09.2022 08:33

САМО ПРИЈАВЕ ЉУДИ. 4 ГОДИНЕ ЋЕМО ПРОВЈЕРАВАТИ, ШТО САДА И КО НЕ КОНТРОЛИШЕ. ОТКУД СЕ ТАКО ЈАСНО ЗНА У ТОЈ ГРАДИШЦИ ДОЉЕ. ЈЕ ЛИ И ТУ БАНДА ДОДИНА. ПРИЈАВЕ, ГДЈЕ ЈЕ МИЈЕСТО ЗА ТО.

ОДГОВОРИТЕ