СДС: Економско урушавање Српске морамо зауставити

Кључни национални интерес у Српској данас је да зауставимо одлазак народа са наше територије, да повећамо плате и пензије, подигнемо животни стандард и то ће бити наша кључна политика послије побједе на изборима - тврди Милан Радовић, замјеник предсједника СДС и носилац листе ове странке за НСРС за Изборну јединицу 3.

Република Српска 20.09.2022 | 14:56
СДС: Економско урушавање Српске морамо зауставити

Радовић напомиње да СДС никад није одступио од принципа заштите националних интереса, да је био и остао државотворна странка.

- Одлучили смо да нам слоган буде 'Живјећеш боље', јер је национални интерес да се Република Српска не празни. Ако имамо економски урушену Српску - шта смо добили?! Данас људи у Српској лоше живе, због тога кажем да се Република Српска не брани паролама него радом - каже Радовић.

Он тврди да СНСД наставља да урушава стандард грађана скупим инвестицијама.

- Само узмите примјер ауто-пута Брчко - Вукосавље који треба да се гради, а чија цијена је 23 милиона КМ по километру! Видите колико је то скупо! Да ли је то у интересу грађана Републике Српске? Да ли се она тако чува? Ми ћемо Српску сачувати тако што ћемо повећати плате и пензије, повећати стандард, да грађани могу дјецу безбрижно да шаљу у школу и купе уџбенике, а да не морамо да их дијелимо бесплатно. Повећајмо плате и стандард, па онда можемо да градимо - наводи Радовић. 

Он наглашава да стабилност привлачи стране инвеститоре, као и да је веома важно на нам се врати дијаспора.

- Компаративна предност Републике Српске за стране инвеститоре је цијена електричне енергије и стопа пореза на добит. Ако и даље будемо имали политичку нестабилност коју стално генеришу владајуће странке, инвеститори неће долазити. Кад обезбиједимо стабилност, уз ове двије предности које сам споменуо, можемо очекивати стране инвеститоре.

Створићемо климу да се наши људи враћају из иностранства. Да нам се, на примјер, врате најбољи љекари. Не можемо им дати плату као на западу, али можемо драстично повећати њихова примања овдје, дати им друге олакшице и створити услове за добар живот. Људи хоће боље услове, без партијског притиска – истакао је Радовић.

(БН) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Казаница снсд

20.09.2022 13:29

Браво Радовићу. Камо среће да ми у Броду имамо таквог економисту. Велики поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

20.09.2022 13:36

Милан Радовиц је лидер у финансијском сектору и зна како треба да подигне плате, пензије, инвалиднине, социјална давања, борацки додатак и остала примања насих градјана,те објезбједи бољи зивот свима нама. Стога будимо мудри и зауставимо бахату политику ,неструцних и дјака понављаца који нас тренутно воде. На изборима је забрањено сликање тако да не треба да се бојите СНСД- овца , и остале позиције гласајте за промјене, и немојте се бојати да цете остати без посла Ви који радите у дрзавном сектору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

20.09.2022 17:35

Надам се да још није касно

Name

Дијаспора

20.09.2022 21:49

Е мој Радовицу, хвала на лијепим зељама, али теска времена тек долазе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.09.2022 12:07

ТО ЈЕ ПРВО РАДОВИЋУ. НИКО "СИРОМАХА" НЕ ПОШТУЈЕ. И КОМШИЈЕ ЋЕ НАС ВИШЕ УВАЖАВАТИ. ПРЕВИШЕ ЈЕ СРБЕ И РС, ОСРАМОТИО ДОДИК И ЊЕГОВ СНСД. И ЈАВНИ СЕРВИС РТРС, СВЕ НЕКА ИДУ НА ЕКОНОМИЈУ ПИК "МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ" У ОПШТИНИ ГРАДИШКА. И НЕКА СЕ ТАМО ОБОГАТЕ. САМО ТЕХНИЧКО ОСОБЉЕ, НЕКА ОСТАНЕ БА РТРС.

ОДГОВОРИТЕ