Крађа народног новца мора бити заустављена

- Разотрикили смо у Бијељини милионске крађе у јавним предузећима, све то може да се разотрива и на републичком нивоу, међутим то не занима нашу актуелну власт која само разумије вишемилионски језик, осионост и бахатост, поручио је у рубрици Без увијања градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Република Српска 20.09.2022 | 12:39
Крађа народног новца мора бити заустављена

-Задовољан сам разоткривањем крађа у Бијељини, ипак у Републици Српској је крађа народног новца видљива сваког дана.

Градоначелник истиче да је актуелна власт главни кривац за то.

-Само зато што имају дозу бахатости, не разумију језик културе и лијепог понашања. Разумију само милионерски рјечинк, осионост, бахатост. У очима тих људи се види похлепа. Лаж је када кажу да би неко стао са крађом, не. То је болест зависности.

Према његовим ријечима похлепа актуелне власти довела нас је до тешке кризе.

-Потпуно сам убиједјен да су народни милиони испарили по иностранству. Узимали су из дјечијих уста. Није ни ништа свето. Ни пензионер, ни дијете, ни инвалид, ни борац. Узимали су од свих тих категорија и пунили џепове. Нису били гадљиви куповати ни у Берлину, ни у Бриселу, ни у Милану, Минхену и Бечу, а нису ни на исток гадљиви.

На питање од чијег новца су се куповале те некретнине, градоначелник одговара народног, а кад би се тај новац распоредио, каже градоначелник, наводећи примјере, значај би имале све катогерије становништва.

-Више вртића, више школа, боље пензије, боље плате, већа запосленост, рјешеност проблема борачких  категорија.

На питање може ли доћи до тога, градоначелник одговара потврдно.

-Може, талас промјена је захватио и Бањалуку и Бијелину и још неке друге локалне заједнице, гдје су људи упуштају у обрачун са друштвено негативним појавама као што су криминал и корупција постављају нови систем вриједности. Може доћи до тога као у Бањалуци и Бијељини.

За борбу против корупције и криминала потребни су храброст и одлучност, јасан је Петровић.

-Савјетници су ме упозорили: Градоначелниче, све ове кривичне пријаве што сте поднијели до сада иду на једну страну, а ова кривична пријава која се односи на рушење зграда у комплексу заштићеног директно вас веже са грађевинском мафијом.
Питали су ме да ли сам сигуран и да могу да идем у то, рекао сам да. Идемо напријед. Народ нас је због тога бирао.

Бирао нас је народ и да помогнемо нашој дјеци, зато сви имају бесплатне удзбенике, бирао нас је да им вратимо оно што им припада – дан уз своју породицу, наводи први човјек Бијељине.

-Сад имамо нерадну недељу. Поруке које се добијају су непроцјењиве – када чујете – ручамо заједно наком 7, 8 година. Само газде, а не послодавци нису задовољни том одлуком. Њима не можемо угодити.

- Настављамо да се боримо да Бијељина буде град у коме одлуке доносе поштена руководства, каже Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине у рубрици Без увијања јутарњег програма БН ТВ.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Логика

20.09.2022 10:50

Није то крађа то је отимање. Они то не раде крадом него јавно, транспарентно и "по закону".

ОДГОВОРИТЕ
Name

биги

20.09.2022 10:51

Браво Љубиса,не дај црвеним лоповима ни марке...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владимир

21.09.2022 08:20

Ти мрзиш комунисте па ти је све лоше црвено. Све што ови ЦРНИ од рата до данас пљачкају стварао је народ са комунистима.

Name

Ја

20.09.2022 11:05

Из сваке општине у џепове СНСДоваца отишле су на стотине милиона па докле висе е па до другог па се надам да це им то све присјести

ОДГОВОРИТЕ
Name

У добоју

20.09.2022 11:21

Све покрадосе опустосили су град сви то знају и опет гласају за лопове и фукаре зато што су ушли у све сфере живота грађана!установе пуне криминала и корупције купљених диплома.социјално тешки облик криминала и корупције ста ради Сипа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Краде

20.09.2022 12:00

Као и остали што краду.

Name

Базен у Целинцу

20.09.2022 12:02

Гласајте за Јелену Тривиц а не за људе који су унистили Целинац, као сто су Цандара Министар Пасалиц, сеоска битанга Зока Спасојевиц, Николина Вујициц Радодајка Базен од Министра Пасалица: Тај олос за кифлу није имо а сад имовина висе милионска, направио базен и вилу у Целинцу и на сахт од базена, уградио амортизере на поклопац да се не сагиње, ето пропалице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсија

20.09.2022 15:06

Министар Пасалиц је мени стално док је омладинац био крао кокоске, перусо курузе, јединог пијетла ми укро зена моја плакала 2 мјесеца због тога сто је працком нон стоп гацо пилице старе 20 дана. Ето о каквом се цовјеку се ради. Све креце од малих ногу крао ко дијете и сад само наставио милионе красти.

Name

Мрсхе 75

20.09.2022 12:04

Тако је Петровићу, само напријед , очистите земљу од корупције и криминала, то је задатак број 1., националног и економског програма Републике Српске. Доста је више фолклорног патриотизма СНСД-а који је параван за економско пустошење, од владе до мјесне заједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уркел

20.09.2022 13:36

Свака част Љубиша... Немој нам се покварити... Идемо... Готов је,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

20.09.2022 17:05

Петровицу, рекао бих да си постен, али морацес да оснујес нову странку ако хоцес да те народ подрзи јер је сдс, а и остале странке покупио највеци сљам сто постоји у Српској. Неце ти бити лако јер је то све олос, и то не само код нас вец је цитав свијет а нароцито запад отисао у 3 пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боки

20.09.2022 20:48

Петровић, Тривић и Вукановић би уз још пар млађих и поштених политичара требали основати странку.

Name

+

20.09.2022 20:08

БРАВО ЉУБИША. ТАКО МОРА БИТИ. ОВО СУ БИЛИ ИЗДАЈНИЦИ НА ОЧИ НАРОДА. ЈАВНО. ОСИЛИЛИ СЕ. БАХАТИ НА СВАКОМ КОРАКУ. НАРОД СУ ЛАГАЛИ И ДОБИЈАЛИ ГЛАСОВЕ. САД СЕ, ЗАХВАЉУЈУЋИ СВИМА ВАМА ПРОБУДИО. САДА ЋЕ: ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН И СВИ ВИ, КОЈИ СТЕ СА ЊИМА, БИТИ ИСКРЕНЕ ВОЂЕ НАРОДА. У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

21.09.2022 11:51

Све могу разумјети само ми није јасно како људи који незнају да саставе двије реценице долазе до прилике да обављају знацајне функције а тога сада има превисе без обзира на странацку припадност.Овога цовјека је јако јако муцно слушати јер видимо да се и он сам толико мучи приликом ових јавних наступа да је то страшно

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

21.09.2022 12:18

ПОШТЕНИ И ВРИЈЕДНИ ПЕТРОВИЋУ. СТАЛНО НА ТО ТРЕБА ПОДСИЈЕЋАТИ. И ДА СВЕ БУДЕ ТРАНСПАРЕНТНО. СВАКОМ ПОСЛУ ТРЕБА: КОНТРОЛА. ПРОИЗБВОДА У ФАБРИЦИ, АЛИ И СВАКОГ ПАПИРА. ДОКУМЕНТА. ЖИВИЈЕЛИ. СВИ НА ИЗБОРЕ. МИРКО, ЈЕЛЕНА, ВУКАН И СВИ ВИ УЗ ЊИХ. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

123

21.09.2022 12:21

Ти си својим изјавама о ковиду и понашањем у току пандемије показао да си "шупља" , нажалост као и партија испред које долазиш. Све 0 струка, 0. Што се тиче новог таласа у БЛ, реци цу ти, ново је само ово одбијање народа о обале, пливање кроз смеце, нерад, филмице и сл.

ОДГОВОРИТЕ