Тешко да понављач може да савлада руски језик

"Након неколико деценија понављач је помислио да зна више и боље од својих учитеља те се окренуо другом наставном плану и програму, на руском језику. Руски језик веома је сложен и компликован, те постоји оправдан страх да ће некоме ко је понављао разред због ,,кеца,, из матерњег језика бити врло тешко да га савлада. Додуше, понављач никад није научио да говори ни енглески већ је само научен да га слуша", констатује Слађана Јашаревић.

Република Српска 20.09.2022 | 09:29
Тешко да понављач може да савлада руски језик

Покушавајући да спасе што се спасити може понављач Додик посегнуо је за старим, већ испробаним триком, сликање са Владимиром Путином - казала је кандидат за посланика СДС у НСРС Слађана Јашаревић.

Живо нас, каже она, занима шта ће овај пут понављач смислити да нас покуша убиједити како ће лично Путин раме уз раме са њим стати на 
браник наше Отаџбине а Русија уложити рубље (сјећате се оног малог и великог које смо требали повући прије 10-ак година) у нашу пропалу привреду.

Подсјећајући на раније обећани руски, мали и велики, кредит, који никада није реализован, Јашаревић је  примијетила да је понављач (Додик) припремајући се на пут у Москву покушао да нас, вјерујући ваљда и моћ масовне хипнозе, убиједи да је он ратни херој (умало генерал) те да су му Република Српска и српство увијек били на првом мјесту.

"Предратни комунистра, реформиста Анте Марковића, заслуге за стварање Републике Српске покусава да припише себи и присвоји статус  државотворне странке иако сви ми врло добро знамо коме та част и те заслуге припадају", нагласила је.

Даље наводи да понављач Додик вјерује да нам је свима довољно испрао мозак и да се више нико не сјећа његових вашингтонских авантура.

"Сви који нису подложни масовној хипнози сјећају се да је понављач Додик амерички пројекат, трениран да развласти Републику Српску и укине јој што више надлежности које је добила у Дејтону. Те вашингтонске лекције одлично је савладао, много лакше неко матерњи језик због којег је понављао прву годину средњошколског образовања", наводи Јашаревићева.

Према њеним ријечима, свјежи дашак вјетра на Балкану трудио се да вашингтонским учитељима докаже како је вриједан и марљив па је предлагао и ново градиво за предмет ,,Уништавање Републике Српске".

Она даље подсјећа да је, према изјавама свједока, средином 90-их година  на састанцима у Тузли тражио је да се укину називи ентитета те да се Федерација БиХ зове Ентитет 1 а Република Српска Ентитет 2...

"Као и сви штребери у додворавању учитељима увијек је ишао корак даље те је, сјећамо се сви тога иако се неки праве луди, јавно позивао доктора Караџича и ђенерала Младића да се предају називајући их криминалцима и кукавицама. Нисмо заборавили, бар ми који још увијек мислимо својом главом,да је понављач Додик тврдио да је у Сребреници почињен геноцид", подсјећа она и додаје да му је све то, уз великодушну финансијску помоћ,  обезбиједило да без избора и мимо воље српског народа на америчким тенковима дође на власт.

"Након неколико деценија понављач је помислио да зна више и боље од својих учитеља те се окренуо другом наставном плану и програму, на руском језику. Руски језик веома је сложен и компликован, те постоји оправдан страх да ће некоме ко је понављао разред због ,,кеца,, из матерњег језика бити врло тешко да га савлада. Додуше, понављач никад није научио да говори ни енглески већ је само научен да га слуша", констатује Слађана Јашаревић.

(БН) 

Коментари / 39

Оставите коментар
Name

Мислим

20.09.2022 07:48

Да претјерујете у препуцавању, ако западу и САД, и даље одговара Додик, он ће да побједи на изборима, ако не одговара, он ће бити обрисан потезом гумице ! Сјетите се шта је било у Украјини 2014. године када су на изборима побиједили про Руски кандидати, запад и САД су успјели да организују Државни удар и на власт доведу своје Људе, то што је земља гурнута у Грађански рат, изгубила територију, затим Русија извршила агресију, то никога није брига, они тако раде ! Сад по вашем писању испада да Додик њима представља сметњу а они му као не могу ништа, дај немој те зајебават !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муци

20.09.2022 08:35

Он је из кумровацке сколе.

Name

Будо

20.09.2022 08:45

Како је пропалица из средње школе уписао факултет политичких наука?!Наравно подношењем "извјештаја"у комитет.Значи издавао пријатеље и комшије.То се наравно наставило можда чак и у рату,издајом отаџбине.Зар није сумњива ова сарадња са Хрватима,можда из рата вуче корјене

Name

Борац

20.09.2022 09:51

Добице он велики и мали сада на изборима. Доста је лазов варао и крао народ.

Name

11903

20.09.2022 10:03

Мислим да није с'горег освјежават сјећање на генезу овог зла у лику и дјелу главног вође. Тим прије што смо као народ склони праштању и забораву. Русија у Украјини је ушла на своје етничке територије да заштити свој народ или је то по некима зло? Немојмо заборавити да је прије почетка одбране народа у Доњецку и другим мјестима сам Пленковић ишао да да инструкције о Хрватској акцији "олуја" и протјерување Краишких Срба. Можда су Руси требали да буду нијеми писматрачи страдања пар милиона Украинских Руса? На крају оном ријечју завршити коментар једној дами која је најриђеније у рату изгубила "мислим" да је невиђени безобразлук?

Name

За буду,

20.09.2022 10:57

Боже, Будо које ти глупости ваљаш.

Name

маки

20.09.2022 07:53

Па господо понвљац је растјерао по бјелом свјету оне који нису понављали , и оставио вецину понављаца , зато це они гласати за њега , а њих је вецина , и побједице , уз саторе , уцјењене , глупе и понављаце ..само гледајте .Ако апстиненти не изадју да свој глас дадну протви декаденције и сељаклука , онда мозе да се деси несто позитивно,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грофица Мица

20.09.2022 09:50

Велики број функционера, људи на пдговорним функцијама су или они осредњи или понављаци па нам зато иде овако како иде. Без знања, племенитости и мудрости није никада било напредка. Срамота је на ста смо свели критеријум успјеха, колико смо поцели да нецјенимо принципијелност и резултате рада. То ваљда јасно потрдјује и говори какви смо људи и сами постали..

Name

Луле

20.09.2022 10:23

Слађана прави велику грешку. Није адодик био понављач у средњој школи. Он је био понављач на месарском занату. Разлика је између средње школе и заната и различито се степенују.

Name

Р.

20.09.2022 11:11

Он би продао свога цацу за лицни интерес,али сад на изборима он це добити они мали а бисерка велики руски,мислим на кредит.

Name

Др

20.09.2022 07:55

Свака вам част,господјо!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

23

20.09.2022 07:57

Слађо! Свака ти је као у Његоша! Добро да је СДС коначно "избацио" некога ко зна много и хоће да ради, а Слађана сигурно зна много. Била је један(на) од оних који су на својим леђима осјетили "благодети" понављачевог патриотизма. Као и многи други новинари РТРСа била је сурово санкционисана од стране понављчеве прозападне политике. Зна она и за уништавање архиве РТРС која компромитује тзв "међународну заједницу", за забрану емитовања и уништавања материјала који на било који начин велича српство, иако тај материјал ни на који начин не вријеђа било кога. Знају то и многи други, но поклекоше временом. Дуг је период владавине секте. Практично од 97, они владају медијском сценом Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

20.09.2022 08:07

И шта сада?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

20.09.2022 08:11

Додик и Драган Калинић заједно били реформисти код Анте Марковића, а данас глуме Србенде. Тешке комуњаре,поготово онај Калинић који је опљачкао милионски новац од болнице у И.Сарајеву

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б лука

20.09.2022 08:31

Па сто зајебавате нашег милокрада па он говори перфект пар језика хрватски шокацки цроација босански муслиманиски бошњачки србијански српски па зар не видите колико је цовјек сколован

Name

Ре Никола

20.09.2022 12:08

Е добро си се сјетио Калинића, тај је посебна прича, нигдје га ко да је упао у мишију рупу.

Name

Медо

20.09.2022 08:12

Тооооо Сладјооо,само истинито а остро. Поздрав са Романије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

20.09.2022 08:24

Баш је лијепо господја написала.Респект.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнежево

20.09.2022 08:28

Однио је он новац у русиу и отишао обићи кућу и имање, какав путин и његов састанак ко још вјерујеш том оштаплеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кнезево

20.09.2022 09:24

Тако је брате а народ туп нек се спрема ју да га хапсе да недопустимо да побегне. Јерр ако изгуби изборе бице безанија а хеликоптери авиони спремни

Name

Лука

20.09.2022 08:30

Слађана до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

20.09.2022 09:00

Заборавила си да развсљује и турски.МЕРХАБА АСКЕР.

Name

Ја

20.09.2022 09:07

Па Игор му је прошле г имао у руској банци16 милиона марака куд даље

Name

БЛ

20.09.2022 09:12

Да јој није рудоње неби имала ста реци и скупити који бод.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кочо П

20.09.2022 09:43

И кажу нема нових лица у СДС-у? Идемоооо Слађо, идемо јако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

20.09.2022 10:02

Напорна си....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

20.09.2022 10:05

Браво Слађо,само истином по хоштаплерима. Само сви на изборе да скинемо багру са грбаче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биx

20.09.2022 10:28

Свака част на храбрости овој интелигентној зени. Ријетки су они који мисле својом главом у овој земљи јер су растјерани они који су увидјели ко их води. Остало је још мало нас Дон Кихота који не посустајемо. Желимо да живимо и одгајамо дјецу у нашој дивној земљи. Назалост ово зло се одузило. Октобар нам је једина нада и молим све људе да укључе мозак и размисле желе ли да се ово настави. Ако не додје до промјене, дефинитивно пакујем кофере и својих троје дјеце водим што даље одавде. Боље да буду пераци судова него да живе у овом тамном вилајету гдје це их понизавати И омаловазавати као и нас који никад нити ћемо икад у секту. За нашу Јелену, за нашу Сладјану.Поздрав од поносне жене, патриоте, мајке. За ослобођење Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Помрачење

20.09.2022 11:01

Мрцина је то , па довољно је подсјети се само оне реченице Медлин Олбрајт за њега и све јасно, онда предаје јасеновачке грађе, па чувене констатације да је он чувар Српске , а сво вријеме рата шверцовао док је народ гинуо, па она његова погубна изјава , организоваћемо контрамитинг у исто вријеме на истом мјесту, избацивање Николе Поплашена и долазак на СФОР-овом оклопном возилу, лудачке изјаве његове ћерке која не би требала имати никаве везе са политиком и да не набрајам даље. Он, породични клан (династија), па кумови, тајкуни све боље од бољег, "прва" морална вертикала Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XX

20.09.2022 12:59

Ух јака Сладанина коментара мајко мила.

Name

Ре:XX

20.09.2022 19:27

Е,јадна ти ова мајка коју позивас у овом коментару,кад те роди тако"паметног"и слабовидог..

Name

Стефан

20.09.2022 13:16

Узео је Додо добри пара као ,,велики" србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре-Ја

20.09.2022 14:41

То ти завиривао стедну књизицу Игорову па знас да има толико пара.Хахаха провале.

Name

Вело

20.09.2022 14:51

Имају преводиоци,ста це му руски језик,довољно познаје свој моја Сладјана.

Name

Пале

20.09.2022 14:01

Свака цаст Сладјо уз тебе смо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ммм

20.09.2022 14:02

Браво Слађана! Свака ти је на мјесту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

20.09.2022 14:02

Браво Сладјо наса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

20.09.2022 15:41

Честитам Слађана, све тачно, како може научити неки други језик кад је фонд његових ријечи Србског језика стотињак. О граматици да не причамо, главна преокупација лопова лажова и страног плаћеника као и хрватског агента је лоповлук и издаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

21.09.2022 10:02

Иди ба нађи себи неко мушко јер теби очито није до политике већ до гунђања! Зна се како се то рјешава!

ОДГОВОРИТЕ