Кина промовише унутрашњу потрошњу ради опоравка

Кина обец́ава да ц́е покренути више мера за промовисање потрошње и подстицање инвестиција како би убрзала свој економски опоравак, рекао је главни економски планер земље на конференцији за новинаре у понедељак.

Свијет 20.09.2022 | 08:38
Кина промовише унутрашњу потрошњу ради опоравка

''Упркос главним економским показатељима који показују позитивне промене, домац́и економски опоравак остаје крхак и налази се у критичној фази'', рекла је Менг Веи, портпаролка Националне комисије за развој и реформе Кине.

Кинеска економија је у августу показала знаке опоравка са бољом индустријском производњом и малопродајом него што се очекивало.

Продаја аутомобила у августу порасла је за 32,1 одсто у односу на прошлу годину, показују званични подаци.

Комисија ц́е, по њеним речима, наставити да промовише висококвалитетан развој индустрије нових енергетских возила (НЕВ), укључујуц́и унапређење уредби, индустријске структуре, конкурентности и глобалне сарадње.

Кинески државни савет је крајем јуна најавио 300 милијарди јуана (43 милијарде долара) финансијских инструмената који су подржани политиком и који су оријентисани на развој конкретних пројеката.

Крајем августа, Кина је најавила још 300 милијарди јуана у квотама за инфраструктурну потрошњу и улагања банака за даље стимулисање привреде, преноси КМГ.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар