Власт запоставила Херцеговину, то се мора мијењати

- Окренућемо се Херцеговини јаче и снажније, њени ресурси развијаће њене градове“

Република Српска 18.09.2022 | 14:40
Власт запоставила Херцеговину, то се мора мијењати

“Потпуно јасно Херцеговина је најсиромашнији дио Републике Српске, о коме се најмање води рачуна, њен најзапостављанији дио. Због тога ћемо се окренути Херцеговини и јаче и снажније и то ће да буде наша политика", казао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Он је нагласио да Херцеговина може да живи од својих ресурса којих има на претек и зато ћемо их вратити Херцеговини.

"То је један од приоритетних задатака носиоца власти и наших политика”, поручио је данас из Требиња Шаровић, који је кандидат за српског члана у Предсједништву БиХ.

Према његовом мишљењу, да би Херцеговина могла да крене напријед и сустигне друге дијелове Републике Српске треба да буде развијена инфраструктура, прије свега путна.

"У фокусу нашег интересовања биће развој неколико путних праваца: пут Невесиње -Берковићи, Лубиње- Столац, путна комуникација Фоча- Шћепан Поље, Чајниче -Метаљка и најважнији коридор који ће бити и дио моје мисије и намјере да у томе истрајем а то је повезивање југа Републике Српске са сјеверним дијелом односно прије свега брза цеста Требиње -Вишеград како би се брже и лакше спојили са нашом матицом Србијом и са Бијељином", казао је Шаровић на конференцији за новинаре у Требињу.

Он је поручио да ће то бити један од његових кључних приоритета рада.

"Од енергетгског сектора, одмах крајем ове године, кренућемо са реализацијом пројекта вјетропарка Хргуд у Берковићима као и соларне електране у Требињу. Хргуд има 50 мегавата а Требиње 100. Наша политика је у томе да се ови потенцијали не продају као незапочета концесија инвеститорима, као што је то рађено до сада, на нетранспарентан начин", казао је Шаровић.

Он тврди да су ти ресурси толико вриједни да је непоходно да их изграђује Електропривреда РС а не да продаје већинске пакете инвеститорима из других земаља.

"Важно  је промијенити статус и дати подстицај неразвијеним и изразито неразвијеним општинама - Љубиње и Берковићи Чајниче и Источни Мостар Ново Горажд. Када се промијени статус тих општина и омогући већи прилив из буџета много су веће  шансе да почну са развојем и извуку из сиромаштава.За Херцеговину је важно да ресурсе које има, прије свега енергетске, буду у функцији ових градова и општина и овог региона и да добити од ових ресурса и други бенефити остају грађанима из Херецеговине и то је наш приоритет", казао је Шаровић.

Он је рекао да долазе бољи дани за Херцеговину и Херцеговце.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Засто

18.09.2022 13:28

Власт је и српски језик заборавила. Ово је узасно од људи из СНСД сто аплаудираји Зељки док говори на митингу хрватским говором. Па сто се наси људи овако ниско спустају? Зар им није вазно користи ли српски језик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РГ

18.09.2022 13:39

Немојте Херцеговини одговара да је заобилазе види се по резултатима избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

18.09.2022 13:44

Требиње је синоћ показало јединство за ПРОМЈЕНЕ. Идемо до краја, рушимо ову пљачкашки, ненародну власт!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

18.09.2022 14:15

Ово је вијест, шта ће бити другачије, а не као што читам данас "Народ се опасуљио уз УС"... Јад и чемер а још си ми гори медији који за паре све пишу.

ОДГОВОРИТЕ