Грађани одушевљени програмом СДС за економски препород

Чим преузмемо власт, напунићемо џепове грађана, каже Радовић.

Република Српска 18.09.2022 | 10:54
Грађани одушевљени програмом СДС за економски препород

Кампања СНСД, односно садашње власти која је уморна, безидејна, изгубила осјећај за своје грађане,  своди се на прескупе и често непотребне инвестиције, док је, с друге стране, кампања СДС окренута обичном човјеку, просјечној плати која може да буде 1800 КМ, расту плата и пензија, борачког додатка, расту просјечних пензија, накнада за породиље, помоћи у рјешавању стамбених питања,  субвенционисању станова и контролисаној градњи.., каже Милан Радовић, носилац листе СДС за НСРС у изборној јединици 3.

- Чим преузмемо власт, напунићемо џепове грађана! Због инфлације, мјесечне плате су девалвиране за 300 КМ и то ћемо ријешити, поручује Радовић и додаје:

- Циљ нам је да минималне пензије у Републици Српској изједначимо са минималним пензијама у Федерацији БиХ, које у том ентитету износе 410 КМ. Обезбиједићемо раст осталих пензија за 10 одсто годишње, умјесто за досадашњих 2,5 %, каже Радовић и наставља:

- Борачки додатак ћемо повећати са 3 КМ у првој фази, до 5 КМ по  мјесецу учешћа у рату, а приоритет би били незапослени борци.

Радовић каже да ће радити на изједначавању инвалиднина са просјечном платом.

-У нашем фокусу је и просјечна пензија у висини 50% просјечне плате, а сад је то 40%. 

СНСД сматра да треба понудити инфраструктурне пројекте, а ми сматрамо да треба повећати стандард грађана, напунити буџет, обезбиједити нове инвестиције, а онда из таквог буџета, који је ријешио социјалне категорије, можемо наставити са инвестицијама - сматра Радовић.

Уз то он напомиње да СДС нуди рјешење да се смањи стопа ПДВ са 17% бар на 5% за основне животне намирнице, лијекове, опрему и храну за бебе, школски прибор...

-Објашњавамо грађанима Српске да имамо рјешење за економски препород Републике Српске који је апсолутно реалан. Током прве половине кампање заиста имамо огромно интересовање грађана за наш програм. Вјеројатно је то и због тога што ми народу нудимо другачију визију Републике Српске, а кандидати СДС у изборној јединици 3 су људи који су у политику ушли остварени, то су људи са именом - поручује Радовић.

- С друге стране ја нисам видио програм СНСД. Њихов програм је стабилност Републике Српске и ликвидан буџет. Ликвидан је буџет и у Етиопији, али мало пара се дијели, није добар стандард - каже Радовић.

Замјеник предсједника СДС истиче и да је у плану СДС и формирање фонда за капиталне инвестиције, потпуно транспарентног, у којем ће свака општина и сваки приватник моћи да аплицира за одређена средства.

- Покушаћемо да се повежемо с приступним фондовима ЕУ и из тога обезбиједимо дио средстава. Ту су огромне донације, односно огромни грантови за соларну енергију, за зелену енергију, за одређене видове здраве производње, за туризам, за бањско-рекреативни туризам. Ми то све пропуштамо јер мислим да се актуелни носиоци власти у Републици Српској понашају поприлично потцјењивачки у односу на своје грађане - закључио је Радовић.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Куре

18.09.2022 09:13

Браво господине Радовићу! О народу се треба бринути, а не пљачкати као што ради секта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

18.09.2022 09:23

Свака цаст, Милан је усао у срз проблема обицних људи, и мозе нама свима омугуцити бољи зивот. А сто се тице СНСД- а манипулису са људима нуде саторе, комад меса и цасу пива , народ кода је без мозга. Народе будите изнад хљеба и игара... и гласајте за лидера Милана Радовица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

18.09.2022 09:37

Браво Милане,једва чекамо други октобар,па да нам сване.Нека вас Бог драги цува ,све у опозицији!Свице....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

18.09.2022 09:46

Браво Милане, опозицијо до побиједе !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран борац

18.09.2022 09:48

Милане,последња 14 нада за нас борце је вас економски програм.Зивио СДС,живјела опозиција.До побједе....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ведрана

18.09.2022 09:49

Радовиц је најбољи економиста у РС, такав нам цовијек треба, поздрав из Приједора, до побиједе опозицијо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

18.09.2022 09:56

Браво романијски соколе,Романија је у тебе.Гласајмо за Јелену и господина Мирка.Напријед јунаци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миломир Борац

18.09.2022 10:11

Милане гласамо за вас зелимо промјене опозицијо до побиједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузана88

18.09.2022 12:52

После избора ако Бог да кад се побиједи, лопове у затвор тамо им је мјесто, напријед Милане, Мирко, Јецо будуца пресједнице као сто казе његова светост митрополит Фотије. Поздрав из Требиња ❤️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан89

18.09.2022 13:02

Опозицијо до побиједе, гласајмо за Јецу и господина Мирка, Бог је са вама до побиједе, свице!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

18.09.2022 19:06

БРАВО МИЛАНЕ. ЗА ПОБОЉШАЊЕ ЕКОНОМИЈЕ ВРИЈЕДИ И ОНА ПОСЛОВИЦА. "КО ШТЕДИ, ВИШЕ ВРИЈЕДИ". МОЖЕ СЕ СМАЊИТИ БЕСПОТРЕБНО ТРОШЕЊЕ, А КРАЂЕ НЕЋЕ БИТИ. У ТО САМ СИГУРАН. ТАКО НИСКО ЈЕ ПАО, СНСД И ЊИХОВА КОАЛИЦИЈА. ЈЕР ВАЖИ ОНО, "ОД ГЛАВЕ РИБА СМРДИ". САМО НАПРИЈЕД. СВИ НА ИЗБОРЕ. САМО: ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН И НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ, СА ЊИХОВИХ ЛИСТА. Обичан. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олала

19.09.2022 12:27

Лијепо рецено. Подрзацемо Вас па да видимо. Толико пута изиграни да је теско повјеровати у несто овако. Зиви били па видјели. Од мене имате подрску. Надам се да се нецу разоцарати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

19.09.2022 18:41

Од доба цара Фрање, за раднике, сељаке и пензионере( осим подобних власти) ни ти је кад било добро ни ти ће ускоро бити.

ОДГОВОРИТЕ