Вучић: Србија неће дати ни педаљ своје земље

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас онима који пријете Србији и њеном народу да Србија никоме неће дати ни Косово и Метохији, ни педаљ своје земље.

Србија 17.09.2022 | 11:39
Вучић: Србија неће дати ни педаљ своје земље

"Они који прете данас Србији и нашем народу, никада нису разумели колика је наша чврстина, решеност и одлучност да чувамо оно што је наше. Ми само хоћемо да будемо своји на своме и зато никоме нећемо дати ни Косово и Метохију, ни било који други део, чак ни педаљ наше земље", рекао је Вучић у Београду на свечаној промоцији најмлађих официра Војске Србије.

Вучић је у обраћању на свечаности испред Скупштине Србије, гдје је у официре промовисано 135 кадета, међу којима осам из Оружаних снага БиХ и један из МУП-а Републике Српске, истакао да Војска Србије жели мир.

Он је рекао да Србија има своје стратешке циљеве и интересе.

"Ко боље од војске зна шта је рат, баш зато наша војска жели мир. Желимо просперитет и развој Србије, срећан и безбедан живот свих њених грађана, желимо да се да се у Србији добро и лепо и безбедно живе, да млади нађу своју будућносту у својој земљи", истакао је Вучић.

Он је додао да је Србија опредијељена да слиједи пут војне неутралности и то чини одмјереним и сигурним кораком, никоме не пријети и није јој намјера да изазива било какву зебњу или страх за стабилност било кога, као и да води рачуна о сваком човјеку спремном да носи униформу и доприноси безбједности Србије.

Вучић је рекао да ће Србија градити своју снажнију намјенску индустрију, те најавио повећање плата војсци, највеће у модерној историји, наглашавајући да народ Србије своју војску цијени и воли.

"Сви знамо шта значи присиство наше војске у Копненој зони безбедности, а у чешће у мировним мисијама доприноси угледу Србије", рекао је он.

Вучић је поручио кадетима да се руководе изреком војводе Живојина Мишића "ко зна тај и може, ко нема страха, иде напријед".

Он је навео да је Србија данас богатија за још једну генерацију потпоручника, која не памти ратове, те да се нада да ће такве бити и будуће генерације тешког бремена прошлости, али свјесне свог задатка и одговорности у миру и у рату.

Вучић је честитао кадетима завршетак војног школовања на војној академији и на Медицинском факултету Војномедицинске академије у Београду, наводећи да баштине богату традицију једне од најпоштованијих институција Србије.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црна Рука

17.09.2022 10:36

Српска Света земља натопљена крвљу предака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

17.09.2022 17:36

ТЕШКО ЈЕ И ЗАМИСЛИТИ, КОЛИКО ЈЕ ПРОЛИВЕНО КРВИ НАШИХ ПРЕДАКА. ТО МОРА ЗНАТИ, СВАКИ СРБИН. У МИРУ ТРЕБА ДА ЧУВАМО ПОРОДИЦЕ И ДА ЕКОНОМСКИ ЈАЧАМО. НА ПРАВИ ПУТ И НА ПРАВИ НАЧИН, ПРЕДСЈЕДНИК ВУЧИЋ, НАС ВОДИ. ЧЕСТИТАМ МЛАДОЈ ВОЈСЦИ. ДА ЗАРАДЕ ПЕНЗИЈУ СЛУЖЕЋИ У МИРУ. ЖИВИЈЕЛИ. КРАЈИШНИК. РС.

ОДГОВОРИТЕ