За само неколико сати убијено пет проруских вођа

У само неколико сати убијено је најмање пет проруских локалних вођа на територији Украјине под руском окупацијом.

Свијет 17.09.2022 | 08:18
За само неколико сати убијено пет проруских вођа

Како преноси Гуардиан, ради се о локалним вођама које је именовао Кремљ.

Проруски лидери убијени су на територијама удаљеним стотинама километара и то у Луганску на истоку, у Херсону на југу и у Бердјанску.

Проруски сепаратисти у Украјини за те смрти криве Кијев, а Украјина није преузела одговорност за било који од тих напада.

У бомбашком нападу у самопроглашеној сепаратистичкој парадржави Народној Републици Луганск убијени су главни тужитељ

и његов замјеник, а у ракетном нападу на административну зграду у окупираном Херсону убијено је најмање троје проруских дужносника, наводи Реутерс.

Што се тиче окупираног Бердјанска, тамо су, према тврдњама сепаратиста, убијени градоначелник и његова супруга док су били на путу према изборном штабу који је задужен за организацију референдума о прикључењу Русији.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Демос кратос

17.09.2022 07:49

Ах, види, организују Референдум, освоје територије силом и сад као Референдум, Па цему то, ионако је резултат нсмјестен. Не вјерује ваљда неко у то да ако буду против припајања да це они освојено ратом вратити Украјини. Али, Референдум звуци демократски, а сто се тице референдума у Русији, смјена власти итд,бо томе нема говора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па и твој киев

17.09.2022 14:03

је намјестен изван.....

Name

Мирослав

17.09.2022 13:27

Зеленски и његови нацисти убијају. Све што има било какве везе са Русима, они осуђују на смрт и то без последица.Нацисти шта друго знају радити него убијати. Занимљиво је да Зеленски и његови нацисти, имају подршку Урсула?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирославе

17.09.2022 17:39

...пукни од муке! Онако, на 100 комада!