ХР: Излила се Купа, проглашено ванредно стање

Због јаке кише и невремена у многим деловима Хрватске настала је велика материјална штета, а Горски котар се спрема и за одбрану од поплаве, преносе данас хрватски медији.

Регион 16.09.2022 | 19:59
ХР: Излила се Купа, проглашено ванредно стање

Због кише која још пада на горњем току Купе дошло је до наглог пораста водостаја па су предузете мере одбране од поплава с даљњом тенденцијом пораста, јавио је Државни хидрометеоролошки завод, преноси портал Индеx.хр.

Управа цивилне заштите објавила је да је на Жупанијском путу 5033 Брод на Купи-Гашпарци прекинут саобраћај због изливања воде и одрона земље те да саобраћај тече обилазно државним путем Брод на Купи-Делнице и путем Делнице-Презид.

Због изливања Белице, Купине притоке, услед јаких падавина, вода се излила на пут код Кужеља, а даље према насељу Гашпарци дошло је до одрона земље због чега је саобраћај онемогућен на том делу пута.

У Кужељу је поплављено неколико дворишта и подрума породичних кућа. Управа цивилне заштите препоручује возачима да се информишу на сајту Хрватског аутоклуба.

Хрватске воде прогласиле су узводно на Купи код Осилнице ванредно стање јер је водостај у 16.50 достигао 393 центиметра, три више него десет минута раније. Исте мере уведене су низводно на Купи код села Купа.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дедер

16.09.2022 19:03

Додик ускаце одма за своју брацу слаце добровољце браци преко савр

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фиy

16.09.2022 19:26

Сто си глуп???

Name

Ре

16.09.2022 20:05

По Модрици су хеликоптери из Хр спасавали људе кад су биле поплаве 2014. цисто информативно