Глумица Бранка Веселиновић слави 104. рођендан!

Глумица Бранка Веселиновић прославила је данас 104. рођендан у позитивној атмосфери, окружена пријатељима. На младалачкој енергији могле би да јој позавиде и знатно млађе колеге.

Забава 16.09.2022 | 20:24
Глумица Бранка Веселиновић слави 104. рођендан!

- Данас је за мене диван дан, пуна ми је кућа драгих људи. Са мном је мојих седам пријатеља, једемо колаче и пијемо кафу, вино не пијемо, ту је сок. Како је рекла, још увек је доброг здравља и ужива у животу, а овај дан је посебан за њу, јер га проводи с драгим људима.

- Узбуђена сам што су моји драги људи ту, никад ме не забораве на овај дан. Иначе сам здрава, пуна сам добре воље. Дани ми пролазе тако што мало цртам, а мало уживам у дворишту.

Vesna Vidović, Branka Veselinović
фото: Беоинфо

У име Града Београда, заменица градоначелника Весна Видовић честитала је данас рођендан глумици Бранки Веселиновић, некадашњој првакињи Југословенског драмског позоришта. Глумица је напунила 104 године и према актуелним подацима најстарија је Београђанка и истовремено најстарија жива глумица на свету.

Весна Видовић је глумици поклонила рођенданску торту и цвеће, а Бранка је делегацију Града Београда дочекала речима "Мy ангелс" и "Моји анђели", присећајући се дуге каријере коју је имала и у нашој земљи и у Америци.

Бранка је добитница многих плакета, награда и признања за свој глумачки и хуманитарни рад, као што су Орден рада са златним венцем, Нушићева награда за животно дело, Стеријина награда, Вукова награда, награда Мали принц за животно дело, коју додељује Међународни фестивал позоришта, и многе друге. Са супругом Млађом је основала Фонд Бранке и Млађе Веселиновић за помоћ инвалидној деци. Активна је и данас, обилази домове за незбринуту децу и домове за стара лица и инвалиде, где рецитује и изводи монологе.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар