Систематизација нова: Зељковић да остане савјетник

„Српска су људи“ поручују ових дана са билборда чланови Уједињене Српске у покушају да добију подршку бирача на предстојећим изборима. А, да су им људи, прије свега, они у њиховој партији, заиста битни показује примјер бившег директора Института за јавно здравство РС Бранислава Зељковића.

Република Српска 16.09.2022 | 16:24
Систематизација нова: Зељковић да остане савјетник

Како би страначког колегу Бранислава Зељковића оставио на позицији свог савјетника, вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић чак је посегнуо за измјеном Правилника о систематизацији радних мјеста у овој управи.

„У члану 7. у ставу 2 иза ријечи: “машински” додају се запета и ријечи: ’факултет за криминалистику, криминологију и сигурносне студије, медицински факултет’“, пише у Правилнику о допунама правилника.

И то није једина измјена.

Све предвиђене допуне правилника, којих је укупно осам, се односе на услове везане за стручну спрему коју требају директор Управе, његов замјеник, стручни савјетник и начелници подручних одјељења цивилне заштите.

Коментаришући ове измјене, у Транспаренцy Интернатионал у БиХ за ЦАПИТАЛ су рекли да је из ових измјена очигледно да се Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мијеста у Републичкој управи цивилне заштите прилагођава појединцима, умјесто да се позиције попуњавају са лицима која већ посједују стручну спрему која је предвиђена правилником.

„Тако је допунама правилника поред постојећих услова у погледу стручне спреме за директора Управе предвиђено да он има завршен економски факултет или други факултет економског смијера, а управо ту стручну спрему посједује Милан Новитовић. За замјеника директора такође је додата стручна спрема коју посједује актуелни замјеник Ненад Ћук, док се за стручног савјетника систематизација допунила у погледу завршеног Медицинског факултета који је завршио Бранислав Зељковић“, кажу у ТИ БиХ.

Интересантно је да је за све начелничке позиције систематизација допуњена у погледу посједовања завршеног факултета за криминалистику, криминологију и сигурносне студије.

„Без обзира на накнадно прилагођавање правилника лицима која већ обављају функције у овој Управи, надлежним органима је потребно поставити питање одговорности за досадашња незаконита запошљавања и именовања. Неко за то мора и треба одговарати. Ми ћемо свакако наставити предузимати радње у овом предмету“, најављује Транспаренцy Интернатионал БиХ.

Стевандић осудио Дорићеву, о својима ћути

Подсјећамо, ЦАПИТАЛ је средином априла ове године открио да је Новитовић збринуо бившег директора Института за јавно здравство Српске који је и даље под истрагом и то недуго након што је напустио истражни затвор.

Након тога ТИ БиХ је обавијестио Управну инспекцију да Зељковић не испуњава услове за ово радно мјесто јер је завршио фармацију.

Наводе Транспаренцy Интернатионала затим је потврдила и Управна инспекција која је директору Цивилне заштите наложила да Зељковићу уручи рјешење о престанку радног односа у року од 15 дана.

Међутим, Новитовић је одбио да поступи по налогу управне инспекције, а умјесто тога донио је допуне правилника о систематизацији којом је, осим Зељковићу, омогућио останак на позицији и свом замјенику Ненаду Ћуку, који такође није испуњавао услове, јер је по струци дипломирани економиста.

Занимљиво је да се предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић не оглашава око дешавања у Републичкој управи цивилне заштите којом руководи његов кадар, док је коментаришући Андреу Дорић из Социјалистичке партије која је признала да је уз помоћ странке дошла на руководеће позиције, рекао да га је срамота таквих ствари.

Подсјећамо, Зељковић се налази се под истрагом Републичког јавног тужилаштва због злоупотребе службеног положаја и малверзација приликом набавки медицинске и заштитне опреме у вријеме пандемије вируса корона.

(Цапитал Фото: Уједињена Српска/Фацебоок/Срна) 

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Xxxx

16.09.2022 14:31

Боже сачувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српска су људи?

16.09.2022 19:08

Па градјанство одлази континуирано..

Name

Борис

16.09.2022 19:12

Зато ћете и пропасти у Октобру. Ви без штеле и монополских послова плаћених буџетским новцем нисте у стању зарадити, направити и створити било шта вриједно. Ви сте гори од најгорих паразита

Name

Лаз

16.09.2022 14:37

То је њихова специјалност. У томе им нема премца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

16.09.2022 15:50

Стевандицева странка је сатављена од папака,криминалаца,лопова и лазова.

Name

ц

16.09.2022 15:58

Битанге када крчме народни новац онда су немилосрдни. Готови су.

Name

Пророк

16.09.2022 16:32

Све те папке,криминалце и којеста друго народ мозе да смијени ако хоце али народу одговара овакав јаваслук у дрзави а они узели маха и стезу омцу све висе и висе,зато народ треба да пати кад нема своје ја,..Ево само ако ови исти остану на власти за цетири године народце да кроз разба поскупљења врати све њихове дугове и кредите ,тако да су они послије свега овог милијардери а народ гладан и зедан,бос и го..зато нека народ размисља мало о својој судбини..

Name

Ооо оооо ооооо ус ооо

16.09.2022 17:58

Криминалци Уједињене српске ујефините се багра лоповска поста, воде,министарство просвјете и културе, цивилна задтита и наравно јавно здравство ста су год додирнули покрали су све све све све и унистили институције ту помзе само маљ

Name

Зоки

16.09.2022 18:22

Ста је овај , оном Вици сто је предсједник фудбалског савеза БиХ?

Name

корисник

16.09.2022 14:38

ово није нормално , па ови се мртвима ругају , и нама , и српству и цитавом народу .ако ова власт не падне и сви не оду на робије , моземо колективно самоубиство изврсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зокс

16.09.2022 14:50

Шта се све багра неће досјетити? Олош, фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

16.09.2022 16:47

Па они ништа паметно и не знају осим лоповлука.

Name

Ре

16.09.2022 19:33

То раде свагдје. Стално допуњавају и мијењају систематизације и правилнике. Само што не ставе слике.

Name

НР

16.09.2022 14:56

Српска су људи. Какви људи уједињени српски лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

16.09.2022 15:17

За овакву Републику Српску, коју води болесни вођа Додик и његове слијепе слуге, није вриједило пролити кап зноја, а крв да се и не помиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТОКА БЕЗ РЕПА

16.09.2022 15:20

ИМАМО САВЈЕТНИКА У ДРЗАВИ ДА БИ МОГЛИ ПОДМИРИТИ ЦИЈЕЛУ ЕВРОПУ. А СВЕ СТРАНАЦКИ БУЗДОВАНИ КОЈЕ КАЦЕ НА БУДЗЕТ О ТРОСКУ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2022 19:36

Некад су савјетници били искусни људи. Доказани дугогодишњим радом. Сада заврше факултет (неки и купе) и савјетују. Зато и јесмо задњи у Европи у много чему. Незналице и корумпирани нас воде.

Name

Па

16.09.2022 15:27

Тако раде по устаљеној пракси! Сто веци лопов веца функција!! Васиц зељковиц обрен петровиц мицо мициц тегелтијааа цубриловиц бањац дјокиц маестрооооо позорник! Стевандиц цицкооо итд итд плејадаа од рата до данас хараа само се ротира а милионери и милијардериии за гиниса предратни подстанари хостаплери голаци без имовине ее зато је политика најразвијенија привредна грана на балкану а народ најсиромаснији док политицари всљају милионскееее цифрее!!! По партијском закону изван система урусили сустем зло 21 вијека!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

16.09.2022 16:16

Код нас сто су веци пљацкас веца те функција следује ево Зора Видовиц упропастила банку и сад министар финансија ,други догурају до савјетника Милокрада Диодига или Зељке Цвијановиц

Name

Дефинитивно банана дрзава

16.09.2022 15:44

Е мој Милораде, послије свега овога мислис добити изборе. Е неце моци, да си јос толики. Дзаба све кад имас овакве приколице попут Стевандица, Дјокица, Дорицке, ликове које вриједјају људску интелигенцију. Готово је са власцу, довео си цара до дуара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2022 19:36

До нас је. 2. октобар је све ближе.

Name

Пм

16.09.2022 15:47

Знају да губе изборе и сад це сви мјењати систематизацију до избора да би поставили своје људе и дали им регуларност за постављење и именовање .Опозиција треба да покуса то спријецити,у противном це имати проблема са тим криминалцима унутар јавних предузеца и установа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

16.09.2022 17:55

Ма прогласити Ванредно стање што ће бити неминовност и све их почистити.

Name

Вук

16.09.2022 16:28

Јадан је народ који бира Зељова, Шарова и Крмка да нас воде. Тај Новитовић је нечовјек и лопујдра, Зељов патолошки лопов, а Крмак узима себи дио од њиховог лоповлука. Имамо ли поштеног човјека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

16.09.2022 16:32

Невјероватно је како су функционери у овој држави међусобно " увезани" и како један другом иду " на руку", требало би да буде испоштована законска уредба по којој лице против којега се води кривични поступак, неможе да се запосли на било које руководеће радно мјесто!!? Али у РС је изгледа правило, што већи криминалац, то боља позиција, и то у државним институцијама!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борен

16.09.2022 18:17

Анте ботови дођите сутра да оберем јабуке,плаћам дневницу 40 еура. Макните се политике. У Тополи код Боре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економија

16.09.2022 18:38

Е ови из Уједињене Српске су тотални шљам, погледајте им само одбор у Зворнику, све сами интелектуалци са купљеним дипломама: Илић, Васић, Ерић....јад и биједа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економија увјек

16.09.2022 19:02

Е моји људи, ако дамо поново гласове да влада Црвени комби, Стевандиц, Коме Басиц, Синиса Илиц, Кудзо, Хадија Ериц, Зељов, Новитовиц и остали, онда нас требасве на психијатрију. Ако они поново продју,ми боље да идемо са својих огњиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена, Бањалука

16.09.2022 22:35

Јадник јадни.....за њега мора бити посла, транспарентно намјестеног! Знате ли ви господо подобни колико година многи факултетски образовани градјани РС не могу да додју до пристојног, у струци запослења... моги исфрустрирани и разоцарани напустили су своја огњиста и родитеље и отисли у тудје земље...све захваљујући сподобама као што сте ви?! Багро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејла Митровиц-Тадиц

17.09.2022 06:55

Најлосији дјаци и пропалитети нам управљају дрзавом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

17.09.2022 09:14

Нема већег лузера од стевандића.дрења из дупета му вири да он то не осећа.