Новим законом о шумама ојачати дрвопрерађиваче

- Чајниче је мјесто које не посјећује нико од стране републичке власти и ствари ће се од октобра драматично промијенити, рекао је Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ. 

Република Српска 15.09.2022 | 20:58
Новим законом о шумама ојачати дрвопрерађиваче

"Оно што Чајничани могу очекивати након избора је да ће приоритет бити детаљна реконструкција пута до границе са Црном Гором, јер је то значајно за цијели овај крај. Друго што занима људе је да ће се промијенити однос у шумарству. Оно неће бити експозитура једне странке за запошљавање њихове страначке војске. Са тим је готово, шумарство ће бити на корист свих грађана Чајнича, и људи ће видјети да они могу да користе своје ресурсе. Добре вијести за дрвопрерађиваче је та да сировина неће више моћи ићи преко границе од чега се користи неколико појединаца, већ ће предност имати они који прерађују сировине и запошљавају раднике“ поручио је Шаровић.  

Носилац листе СДС за Народну скупштину Републике Српске Вукота Говедарица, рекао је да се ресурси ове земље морају ставити у функцију развоја, умјесто да се као до сада налазе у функцији плијена владајуће олигархије. 

„Ако треба нешто урадити и помоћи овим људима да остану у Чајничу и да живе један достојанствен живот, онда је то стављање ресурса у функцију развоја. Нама треба закон о  преради дрвета који ће новим правилима запослити дванаест хиљада људи на истоку Српске и онда ће живот бити много лакши  нашем народу који живи овде“ изјавио је Говедарица. 

Република Српска данас има два највећа национална интереса, а то су очување дејтонске позиције и економска обнова, поручила је Александра Пандуревић, кандидат за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице 3. 

„Уставну позицију не могу очувати они који су у потпуности девастирали положај Српске унутар БиХ, који су прихватили АНП и Бриселски споразум који значи пренос надлежности на ниво БиХ. Тако нешто може зауставити само Мирко Шаровић, и зато смо увјерени да ће он бити нови члан Предсједништва БиХ. Економску обнову, заустављање набујалог криминала и корупције може обезбиједити само госпођа Тривић, зато смо убијеђени и у њену побједу“ изјавила је Пандуревићева. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Татар

15.09.2022 19:27

Живим ћеш их ојачати.Па овасекта је посекла што је ваљало

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

15.09.2022 19:27

Поново ради биоскоп....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чајниче

15.09.2022 19:35

Шуме су власништво црвене секте.То је природно добро које они пљачкају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.09.2022 19:49

Ма јебо ти нас кад је нама марко мичевић директор. Пресједник партије, Одборник, Пресједник резних удрузења и безброј комисија почевши од ловачке па на даље. Укратко једна подмукла битанга. Лопов. Олош и пуно тога још. Али фала богу близу су избори. Сад марко и никад више ако богда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

16.09.2022 07:34

Нека јос мало да ови краду

ОДГОВОРИТЕ