Предсједник савеза државним новцем плаћао оргије

Скандали предсједника Фудбалског савеза Шпаније само се нижу.

Свијет 15.09.2022 | 14:07
Предсједник савеза државним новцем плаћао оргије

Прво је шпанско Тужилаштво покренуло истрагу која треба да утврди да ли су тачни наводи да је Луис Рубиалес, заједно са дефанзивцем Барселоне Герардом Пиqуеом, добио вишемилионску уплату да би Фудбалски савез Шпаније потписао уговор са Саудијском Арабијом да се у тој земљи игра Суперкуп Шпаније.

Затим је прије мање од дана потписан хисторијски споразум о повећању плата који је прекинуо штрајк и омогућио почетак такмичења у женској лиги.

А сада, нова прилично озбиљна оптужба стиже од Рубијалесовог стрица и некадашњег првог човјека његовог кабинета Јуана Рубиалеса.

Он је одјељењу Тужилаштва за сузбијање корупције пријавио да је Луис Рубиалес новцем савеза, дакле државним новцем, платио одржавање не једне него неколико оргија са својим пријатељима у граду Салобрена.

Како је навео Јуан Рубаилес, предсједник савеза има обичај да организује “догађаје“ који су наводно радни, а заправо су само параван за оргијање у коме је учествовало осам до десет младих дјевојака и њему директно подређени сарадници, међу којима је и предсједников пријатељ, некадашњи фудбалер Нене те да је све плаћао службеном картицом савеза.

“Тхе Wорлд“ је први открио ову причу те наводи да је Јуан Рубиалес пријаву поднио још 30. маја и да у њој помиње и друге неправилности које је успео да примјети прије него што је добио отказ јер се, према сопственим тврдњама, успротивио жељи предсједника савеза да направи “административну нерегуларност“ како би један члан његове породице имао финансијску корист.

Јуан Рубиалес додао је својим оптужбама и то да је Луис Рубиалес без трунке гриже савјести напао Давида Аганза, предсједника Удружења професионалних фудбалера Шпаније, те да је новцем савеза плаћао људе да прате са киме се он среће, са ким разговара, ко га подржава… Плаћања су извршена преко адвокатске фирме Рамон Караваза која за савез обавља послове надзора.

Ово иначе није прва пријава коју је Јуан поднио против Луиса – прије него што је отпуштен пријавио је првог човјека савеза за мобинг и психичко злостављање. Такођер, пријавио је и да Луис Рубиалес покушава да га застраши преко других запослених у савезу.

(Спорт клуб   Фото:ГАБРИЕЛ БОУYС / АФП)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Саровиц

15.09.2022 12:57

Капут ... Видје це се на сликама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.09.2022 15:02

А тек ста раде ови из фудбалског савеза БИХ?

Name

Анонимус

15.09.2022 19:10

То је једна од ријетких Европских вриједности коју практицирају чланови владајуће секте

ОДГОВОРИТЕ