Вучић: Независност Косова никада нећемо признати

Посланици Скупштине Србије разматрају данас на посебној седници парламента Извјештај о преговарачком процесу са привременим институцијама самоуправе у Приштини од 15. јуна 2021. до 1. септембра 2022. године.

Босна и Херцеговина 13.09.2022 | 10:56
Вучић: Независност Косова никада нећемо признати

Предсједник Србије Александар Вучић представља извјештај о коме ће се изјашњавати посланици. Сједница је почела минутом ћутања за преминулог посланика и потпредсједника Скупштине Србије Божидара Делића.

Како је казао, неопходно је “да будемо реални, а не да се бавимо фантазмагоријама”..

– Морамо и сопствене митове да прилагодимо, разумијевајући колики је њихов значај у стварању цјелокупног духа српског народа, али исто тако да избјегнемо опасности – навео је Вучић.

Као је казао, на Косову, “тамо на заједничком, треба да пронађемо живот за Србе и ништа мање за Албанце”.

– То је тежак задатак који морамо да завршимо да бисмо преживјели и опстали као држава и народ. Све друго води ка још једном повлачењу, губитку и новој дози пустих снова, које нико неће моћи да оствари. У политици је важно да људима понудимо што је реално и могуће – навео је Вучић, додавши да су шансе “да одемо у амбис прилично једноставне и погрешном политиком, ако би се служили, готово извјесне”.

Додао је да Србија никада неће признати независност Косова, ни посредно ни непосредно.

Осим Вучића, сједници присуствују и директор Канцеларије за КиМ, као и представници Срба са Косова. Једина тачка дневног реда је овај извјештај.

Предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић рекао је за РТС да ће ова сједница трајати два дана, и навео да ће Вучић говорити о свим проблемима са којима се Србија суочава и изазовима који предстоје.

Он је навео да ће посебној сједници присуствују и чланови дипломатског кора, али и други представници које одреде парламентарне странке.

(БН/Блиц Фото: Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црна Рука

13.09.2022 10:10

Република има свој устав. Босна и Херцеговина има свој устав. Тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно да неце

13.09.2022 12:35

И никада нико. Завјет.

ОДГОВОРИТЕ