"Ми желимо једнаку шансу за све људе, без подјела"

- Ми ћемо водити позитивну кампању. Послушајте њихове трибине и видјећете са каквим људима имамо посла. Ми се не бацамо блатом на друге, ми критикујемо власт и кажемо каква требају бити рјешења да се ово друштво промијени на боље – рекао је Шаровић.  

Република Српска 12.09.2022 | 20:50
"Ми желимо једнаку шансу за све људе, без подјела"

- Српска демократска странка водиће позитивну кампању за разлику од својих политичких противника, поручио је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић на предизборном скупу у Шековићима. 

- Ми ћемо водити позитивну кампању. Послушајте њихове трибине и видјећете са каквим људима имамо посла. Ми се не бацамо блатом на друге, ми критикујемо власт и кажемо каква требају бити рјешења да се ово друштво промијени на боље – рекао је Шаровић.  

Он је истакао да неразвијене општине попут Шековића требају добити стимуланс како би се развијале, те је навео да ова општина треба добити суд за прекршаје и своју радну јединицу шумарства, али и више новца из буџета за неразвијене општине. Уз ова обећања, Шаровић је истакао да ће се након избора направити отклон од политике владајуће странке, која је дијелила људе према томе којој политичкој опцији припадају.  

“Ми желимо једнаку шансу за све, за свако наше дијете, не желимо власт у којој једна чланска карта странке отвара врата за посао. Не желимо подобне и послушне, већ да испред нас буду најбољи и најталентованији, то није омладина странака већ омладина Републике Српске, и она је будућност ове земље” додао је Шаровић. 

Кандидат за Предсједника Републике Српске Јелена Тривић у свом говору је навела да је потребно више средстава уложити у развој свих локалних заједница, посебно оних неразвијених, како не би остале без становништва. 

“Оно што понављамо јесте да су нам кључни мир и стабилност, да би имали инвестиције, да би отварали фирме и да би људи остајали у Шековићима да раде. Није довољно да се воле Шековићи и отаџбина, потребно је да млади људи имају посао да би остали. Могуће је да обезбиједимо стабилност, да побиједимо корупцију и тада ће бити инвестиција, и боље здравство и оно за шта сам рекла да ће бити приоритет нове владе, да се на достојанствен одужимо борцима који су стварали Републику Српску“ поручила је Тривићева.   

Хан Пијесак: Након избора дати више овлаштења општинама

„Потези које ће донијети нова влада предвођена Српском демократском странком, погодоваће општинама попут Хан Пијеска, које имају велике потенцијале у шумарству и пољопривреди“, рекао је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић на предизборном скупу у овој општини. 

„Шумарство и дрвопрерађивачка индустрија очекују промијене, даћемо више овлаштења локалним заједницама и могућност да више одлучују, а извоз трупаца неће бити могућ како би сировина остајала за овдашње прерађиваче. Издвојићемо 180 милиона из аграрног буџета за подстицаје, што је важно за ратаре и сточаре овде у Хан Пијеску“ изјавио је Шаровић. 

Хан Пијесак је још један од примјера да је потребно направити неопходну децентрализацију и да општине добију више овлаштења и новца из буџета, поручила је Јелена Тривић, кандидат за Предсједника Републике Српске. 

„То је потреба становништва, јер се највише њихових потреба рјешава на локалном нивоу. Ми у овој општини очекујемо велику предност у борју гласова за појединачне функције, јер имамо сјајног начелника који је у двије године мандата урадио много и показао да је могуће направити промјене и у тешким условима“ изјавила је Јелена Тривић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Искрено

12.09.2022 19:33

Нека вам је са срећом на изборима. Искрено и од срца вам то зелим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није свеједно

12.09.2022 21:04

Величанствен скуп, с обзиром да у Хан Пијеску не преноћи више од 800 до 900 становника. Значи на скупу је било 30% пунолетних градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реална

13.09.2022 03:51

Обвезнице Републике Српске на Лондонској берзи СУ ПРОДАТЕ у вриједности од 300 милиона ЕУРА.Сви купци су из САД, Њемачке, Аустрије, Швицарске, Италије... Сто ЗНАЦИ да су обвезнице ПРОДАНЕ и у Европи, али и на америчком континенту.РС НИЈЕ ДИГЛА КРЕДИТ ,вец је ПРОДАЛА ДИО РС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

13.09.2022 04:34

Велика подршка Јелени и Шаровићу.Сретно

ОДГОВОРИТЕ
Name

САСА

13.09.2022 06:34

У Хан Пијесу на једном мјесту оволико људи...За похвалу свакако.

ОДГОВОРИТЕ