Тома је имао 4 жене само једној је посветио песму, разболео се после ње!

Тома Здравковић један је наших највећих певача народне музике, а људи су додатно кренули да се интересују за његов живот након филма који је снимљен по његовом лику и делу.

Забава 12.09.2022 | 17:56
Тома је имао 4 жене само једној је посветио песму, разболео се после ње!

Тома се женио четири пута.<а хреф="хттпс://стил.курир.рс/целебритиес/149469/ово-је-церка-томе-здравковица-не-зиви-у-србији-ево-како-изгледа" таргет="_бланк" рел="ноопенер"> Прво за згодну црнку Олгицу, коју је упознао у зрењанинском хотелу "Војводина". Њихова ћерка Жаклина рођена је 22. новембра 1963. године, на дан када је убијен председник Џон Кенеди, по чијој супрузи је и добила име, писали су домаћи медији. <див цласс="адс">  <фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/09/12/08/3169261_тома-здравковиц_фф.јпг?вер=1662964617" алт="Тома Здравковић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Међутим, његов први брак није дуго потрајао јер су се после неколико месеци развели у Осијеку.

У међувремену, Здравковићева кафанска каријера наставила се ангажманом у нишком хотелу Парк, одакле је прешао у београдски Градски подрум, где је три године певао сваке вечери. Непоправљиво сентименталан, Тома је инспирацију за песме црпео из личних искустава, а издавачка кућа Дискос понудила му је 1963. године да сними прву плочу, без икакве рекламе.

У Градском подруму упознао је Милицу Божић с којом се после неколико месеци венчао. Милица је са Томом била у браку око две године, а оставила га је због његовог начина живота, будући да је имао пороке попут коцке и алкохола. Милица се након тога поново удала и добила је две ћерке. <фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/01/04/09/2856573_сцреенсхот-3-2_фф.јпг?вер=1662964680" алт="Тома Здравковић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

Милица је преминула пре неколико година и није доживела да види филм "Тома", остварење о животу Томе Здравковића чија је премијера била 15. септембра.

Тома је, иначе, много волео своју трећу супругу Наду коју је упознао на летовању 1972. у Будви. Одмах су се венчали, на Острву цвећа, уз песме Усније Реџепове и Анђелке Говедаревић. Али, и овај брак је врло кратко трајао, а крах љубавне везе бацио је Здравковића у очај. Наставио је да се опија, иако му је здравље било озбиљно нарушено.

Иначе, Нада је једина његова супруга којој је написао песму "Надо, Надо".

- Ништа није измишљао, све што је опевао стварно му се и дешавало. Живот је писао песме, а Тома их је само записивао. Зато су и данас велики хитови. Нема човека који се у неком тренутку свог жвота не пронађе у Томиним песмама. Био је изузетно емотиван и тешко је подносио љубавне растанке. Сећам се, када се развео од треће жене, Наде, десет дана био је ван себе. Много је суза проливено док није настала песма “Надо, Надо”. Ето, такав је био мој Тома - испричао је његов брат Новица Здравковић који је такође преминуо. <фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/10/01/18/2737645_фото-зоран-кузмановиц-муња-5_фф.јпг?вер=1662964775" алт="Тома Здравковић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ЗОРАН КУЗМАНОВИЋ МУЊА

- После развода се разболео. Када су се растали, није излазио из куће 10 дана и стално је пио. После тога је отишао у Немачку и није долазио пет година. Нада је била изузетно лепа и једина Томина супруга којој је посветио песму - испричао је једном приликом Новица.

Тома је након те несрећне љубави отишао прво у Канаду, а потом и за Америку где је срео четврту супругу Гордану са којом је и остао до смрти.

Једном приликом, Тома је сам изјавио да га је љубав увек покретала, поготово она несрећна. Непрекидно је тражио сродну душу која ће да разуме његова танана осећања. <блоцкqуоте>

<стронг>Томи је песма била све

Када су му лекари саопштили да више не сме да пева, за њега је то значило крај живота.

- Не могу више да певам, шта ће ми живот? - посведочио је Томин брат Новица, такође певач, који је преминуо пре неколико месеци.

Тома је био велики боем и знао је да потроши све паре које има. У једном тренутку био је невероватно богат, а у другом није имао ни за хлеб. Све је потрошио на пороке, а сиротињи је до самог краја живота помагао. Јер, велики Тома никада није заборавио како је то јести остатке туђе хране које нађе на улици или спавати на клупи у парку и на железничкој станици.

Свој последњи наступ одржао је 10. септембра 1991. у Подгорици, да би након вишегодишњег година лечења и борбе са карциномом простате, преминуо на ВМА, 30. септембра 1991. године.

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар