У Индији 102-годишњаку укинули пензију, сад мора да доказује да је жив

102-годишњи дека из села Гандхара у Рохтаку, Индија, у четвртак је извео свадбену поворку како би доказао да је жив након што га је влада Харијане прогласила мртвим у папирима и одузела му старачку пензију.

Занимљивости 12.09.2022 | 16:35
У Индији 102-годишњаку укинули пензију, сад мора да доказује да је жив

102-годишњи Дули Чанд, је последњих шест месеци ишао од врата до врата владиних канцеларија, да би добио пензију, али до сада без успеха. 

Возец́и се на кочијама и носивши црне наочаре, возио се по граду држец́и у једној руци плакат на коме је писало: “Ваш ујак је још жив”:

Последњи пут је добио старосну пензију у фебруару 2022. Последњих пет месеци живи од позајмљивања новца. Његове поновљене молбе одељењу наишле су на “зид” ћутања.

“Имао сам сва документа, али не знам зашто су ми одузели пензију. Многи старији људи као што сам ја обилазили су своје пензије. Хоц́у да кажем влади да сам жив. Нисам имао начина да протестујем осим овог”, додао је он.

Његов унуки нец́ак Паван је рекао: “Сада је одељење затражило од нас да извршимо формалности и он би вероватно могао да добије пензију и заостале обавезе за последњих пет месеци до краја овог месеца.

Друштвени активиста по имену Навен Јаихинд са седиштем у Рохтаку је рекао да су хиљаде људи који имају право на старосну пензију престали да је добијају.

Те додао: “Добио сам хиљаде притужби старијих људи којима је пензија обустављена. Дули Чанд нец́е иц́и куц́и док не добије пензију. Како можете да мучте тако старог човека задржавајуц́и му пензију. Требало би да се спроведе истрага о томе.”

Харијана је од 2019. године укинула старосну пензију за око 2,70 милиона корисника. Али последње жртве биле су око 14.600 корисника чија су имена избрисана у прва два месеца ове године. Дули Чанд је био један од њих пише индиаахеаднеwс

Дека из индијског града Рохтака протестом испред општинске зграде покушава да докаже да је жив. Надлежна служба обуставила је овом 102-годишњаку исплату пензије јер је заведено да је преминуо.

 

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар