Американци брује о поразу Србије на Евробаскету

Кошаркаши Србије доживели су праву катастрофу на Европском првенству у Берлину, пошто су такмичење завршили већ у осмини финала.

Кошарка 12.09.2022 | 09:50
Американци брује о поразу Србије на Евробаскету

Пораз Орлова од Италијана (94:86) шокирао је љубитеље кошарке широм планете.

Амерички новинари истичу да је ово био изузетно болан ударац за МВП НБА лиге Николу Јокића.

"Никола Јокић је убацио 32 поена (шутирајући 8/14), уз 13 скокова и четири асистенције за мање од 29 минута. Док је играо, Србија је дала 11 поена више од Италије. Што значи да је Србија примила 19 поена више него што је дала док је он 11 минута одмарао. А тих "-11" за пет минута на преласку из треће у четврту четвртину су и избацили Јокића са турнира", истиче Енди Бејли, новинар угледног "Бличер рипорта".

Познати јутјубер и велики фан Денвер Нагетса, "Свајп", верује да ће Никола након свега бити још бољи на терену.

"Лоша ствар: Србија је изгубила као фаворит, неће освојити турнир, а мени је жао мојих Срба. Добра страна: Јокић је бољи него што је икада био, и сада ће да поп*здети због пораза у НБА и Евробаскету јер није имао довољну подршку. Сезона која следи ће бити луда", истиче Американац.

И новинар Брендан Вогт био је разочаран након пораза наше репрезентације.

"Капа доле Италији. Осећам се болесно због Србије. Ово је њима јако значајно, а када виде Јокића у оном дресу, то им је битније него што ми можемо да схватимо. Било је ово тешко гледати", рекао је Вогт.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар