Вријеме да Српска крене напријед!

- Имам моћ и способност да ову земљу покренем напријед, да вратим међународни углед да вратим инвеститоре које је садашња власт отјерала и ставила нас на црну листу. Република Српска је мој императив а она је јака само ако се развија и ако може да омогући бољи живот нашим грађанима    каже у интервјуу предсједник СДС Мирко Шаровић.

Република Српска 11.09.2022 | 14:41
Вријеме да Српска крене напријед!

- Избори су све ближе и вријеме када ће грађани дати глас за промјене и шансу новој власти или задржавање постојећег стања. Сутра првих 10 дана кампање. Обишли сте већ много општина. Како оцјењујуте атмосферу међу грађанима и уопште у земљи?

Морам признато да то ни сам нисам очикавао, бар не у толикој мјери али заиста огромна је огорченост, али и жеља и воља људи да се коначно крене напријед. Страх од уцјене режима је једноставно потиснут и избрисан борбом за преживљавање, за нормалан живот, за право на запошљавање без страначких књижица, право на будућност њихових породица. Потреба за промјеном је огромна јер је катастрофално стање до кога нас је довела ова власт постало преочигледно и преопасно у свим сегментима живота.

Задњи смо на свим листама кључних показатеља по којима се мјери успјех једног друштва. Први смо једино по степени корупције и то у јавном сектору који је под директном контролом власти. Они који су владали у протекле четири године оборили су све негативне рекорде из претходних мандата и уствари показали каква једна власт не треба да буде.

Постали смо свјетски шампион по смањењу броја становника. На листи најсиромашнијих земаља Европе заузели смо високо друго мјесто. Власт Републике Српске је успјела да обори рекорд у висини дуга који је у њиховом мандату достигао вртоглавих шест милијарди. Једини смо чија власт није донијела неопходне мјере заштите становништва од галопирајуће инфлације. Рапидно нам се смањује број дјеце, студената…

Због неадекватног здравственог система имали смо највећу смртност у вријеме короне а при томе власт се  побринула да постанемо и рекордери по цијенама заштитне опреме и медицинских средстава које су набављали у вријеме пандемије. На моје јавно питање да предсједница Републике Српске коначно саопшти списак спорних набавки за вријеме короне, што је грађанима обећала за говорницом Народне скупштине Републике Српске, предсједница ћути већ данима и умјесто одговора измишља нове теме.

- Очигледно да је проблема много али шта је оно приоритено што након избора треба мијењати и успоставити и на унутрашњем и на спољнополитичком плану?

- Уз мир и стабилност Републике Српске, број један за нас је економски напредак и развој, бољи животни стандард за сваког човјека. Имамо спремне и реално проводиве мјере којим ћемо осигурати привредни раст од 7% годишње, просјечну плату од 1 800 КМ, смањење пореза на плате, смањење ПДВ-а, минималну пензију од 400 КМ, повећање накнаде за борце са 1, 60 КМ на 5 КМ...

Уз сво моје знање и искуство, СДС има стручне кадрове да у релативно кратком времену и у првом мандату остваримо зацртане циљеве. Када је о спољној политици ријеч , приоритети које ћемо заједно са другим партнерима у власти  имплементирати послије избора су прије свега јача регионална сарадња посебно са Србијом, уз додавање нових и корисних елемената, а што укључује и снажно залагање за регионалне иницијативе, посебно Отворени Балкан.

Наравно моја побједа иде заједно са побједом Јелене Тривић а наша побједа ће бити побједа народа! Нас двоје радимо тимски са иститим плановима за  будућност  наше земље и на реформе које ће са нама да услиједе.

Зато и понављам - ови избори ће бити референдум између постојећег са једне стране и новог и бољег које ми доносимо.

- Доста грађана више и не вјерује да може живјети боље, чини се да су сити обећања…

Јасно је да су послије толико година “продавања магле” од стране актуелне власти људи изгубили повјерење у све и да их је ова власт свјесно “обезглавила”. Нећу сада говорити о славним Додиковим референдумима и слилним “великим” стварима којима је само скретао теме са стварних проблема а од којих никада није било ништа.

Али када смо код обећања, узећу само један сликовит примјер. У протеклом четворогодишњем мандату власт је направила укупно свега шест километара аутопута, а прије прошлих избора обећавали су као и сада “куле и градове”. Значи да подвучемо - за једну годину ова власт  у просјеку је  изградила  1,5 километара аутопута у Републици Српској! И сада би опет да обећавају?!

За разлику од овакве политике, моја политика је реална политика, политика напретка, и то сам доказао радећи као министар, између осталог отварајући  привредницима врата за свјетска тржишта о којима прије нису могли ни размишљати. Имам моћ и способност да ову земљу покренем напријед, да вратим међународни углед да вратим инвеститоре које је садашња власт отјерала и ставила нас на црну листу. Република Српска је мој императив а она је јака само ако се развија и ако може да омогући бољи живот нашим грађанима.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ПОБЈЕДА НАРОДА

11.09.2022 13:04

Мирко човјек који је водио Републику Српску у најтежим временима... Поведи Србе да ЖИВИМО БОЉЕ!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борко

11.09.2022 13:07

Мирко људино! Ајмо напријед. Не може више под кожу, узеше нам црно испод ноката, попљачкаше, раселише...Догорило брате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казаница снсд

11.09.2022 14:44

Тако је Шаровићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

11.09.2022 15:17

Народ је уз тебе, Јелену, Вукан и остале опозиционе, немају црвени шта очекивати него тоталну пропаст. Скупили су у превише лажи за 17 год и наравно даим нема спаса. Све има почетак, траје, затим дође крај. Више нас је и до побједе идемо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.09.2022 17:36

Биће веома тешко

Name

Ја

11.09.2022 19:49

Да ли је греска или је изјавио умјесто 1,60 - 5 КМ?? Колико знам годисњи борацки је 1,6 x бр.мјесеци! Је ли то и они мисле исплацивати годисњи борачки умјесто мјесецно свима?? Вец смањују обецања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелен

12.09.2022 19:38

Ти си људина. Идемо са тобом у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

13.09.2022 16:06

ТАКО ЈЕ ШАРОВИЋУ. ТВОЈЕ ЗНАЊЕ И ИСКУСТВО ЈЕ ГАРАНЦИЈА, ДА ТИ ВИЈЕРУЈЕМО. САМО НАС МОЖЕШ ВОДИТИ БОЉИМ ПУТЕМ. НИКАКО ЛОШИМ. И ЈОШ ЈЕЛЕНА И ВУКАН. ПРАВИ СТЕ ИЗБОР. САМО, СВИ НА ИЗБОРЕ. И ОЛОВКА ЈЕ НАШЕ ОРУЖЈЕ, НАРОДЕ. Биће објављено, ко није гласао.

ОДГОВОРИТЕ