Јутро сунчано, по подне пљускови са грмљавином

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће, након сунчаних периода током пријеподнева, бити пљускова са грмљавином, уз највишу дневну температуру ваздуха до 28 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 10.09.2022 | 08:41
Јутро сунчано, по подне пљускови са грмљавином

Јутро је промјенљиво облачно, слаба киша пада на сјевероистоку, као и на крајњем југу Херцеговине, док је у осталим предјелима суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева разведравање уз сунчане периоде, али и нови развој облака на западу, који доносе повремену кишу и пљускове с грљавином. Пљускови ће се средином дана и током поподнева премјештати од запада ка истоку, а увече ће их бити и на сјеверу.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, вјетар слаб до умјерен, већином југозападног, у сјеверним подручјима сјеверозападног смјера.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Калиновик, Кнежево, Мраковица, Соколац и Хан Пијесак 14, Мркоњић Град, Рибник и Чемерно 15, Гацко и Шипово 16, Бањалука, Приједор, Сарајево, Тузла, Нови Град, Рудо и Сребреница 17, Билећа, Вишеград, Србац и Фоча 18, Бијељина и Добој 19, Требиње и Зеница 20, Неум 23 степена Целзијусова.

Падавине у протекла 24 часа: Приједор 10,2, Фоча 10,3, Требиње 11,6, Бијељина 14,1, Нови Град 15, Калиновик 18,2, Билећа 22 и Србац 43,3 литра кише по метру квадратном.

(Срна/ фото: Илустрација/ еверyдаyпоwер)

Коментари / 0

Оставите коментар