Наш приоритет је очување Српске и економија

- Након наше заједничке побједе Република Српска ће бити боља и успјешнија, казао је Шаровић.

Република Српска 09.09.2022 | 23:16
Наш приоритет је очување Српске и економија

- Због понашања људи који су на власти постали смо земља криза и бесперспективности из које људи одлазе. То стање није добро и мора се мијењати, поручио је вечерас у Шамцу Мирко Шаровић, кандидат Српске демократске странке за српског члана Предсједништва БиХ.

Он је на конвенцији СДС казао да су очување Републике Српске и економија у врху његових приоритета. 

„Желим да отварам врата нашој земљи широм свијета, да развијам дијалог, да смирим ово лудило које влада. Као српски члан Предсједништва БиХ ја ћу из Сарајева да доносим побједе, а не поразе као што је било до сада“, навео је Шаровић.

Поручио је да ће након изборне побједе заједно са Јеленом Тривић допринијети да Република Српска буде боља и успјешнија.

„Донијећемо оно што сви очекују, а то је да Република Српска постане боље мјесто за живот  свих наших грађана, посебно младих људи“, истакао је Шаровић. 

Он је напоменуо да његов противкандидат Жељка Цвијановић из СНСД у претходне четири године није била предсједник свих грађана Српске, него само своје политичке опције.

„То указује да би се на исти начин понашала и на мјесту српског члана Предсједништва БиХ. Она нема своју политику, него је црпи од свог страначког шефа и своје партије и  тако се понашала у цијелом мандату“, оцијенио је Шаровић. 

Он је казао да је општина Шамац добар примјер како треба да се руководи једном локалном заједницом и поручио да прилике из ове општине требају бити пресликане на нивоу Републике Српске и Босне и Херцеговине. 

„Ово је успјешна заједница са власти која је по мјери грађана и за очекивати је да имамо такву народну власт и на нивоу Републике Српске“, навео је Шаровић.

Кандидат за предсјендика Републике Српске Јелена Тривић је рекла да јој је задовољство вечерас бити овдје у Шамцу са вама, са начелником Ђорђем Милићевићем од кога можемо да научимо како се уништавају све негативне политичке појаве које је углавном доносио СНСД.

"То да препишемо и на републички ниво након 02. октобра и да се обрачунамо са свим негативним појавама у нашем друштву", казала је Јелена Тривић и додала:

"Начелник Милићевић је доста тога урадио за развој општине, али до сада није имао подршку републичких власти, а то је оно што ћу ја као предсједник мијењати, јер обавеза предсједника јесте да изражава јединство Републике Српске, те да ћу имати једнак третман према свим општинама, без обзира на то ко врши власт, за разлику од актуелног режима.

Ђорђе Милићевић, кандидат СДС за НСРС  из ИЈ 6,  је казао да је Шамац  још 2016. године јасно рекао да неће да Република Српска буде празна љуштура, него да хоће јасну борбу за њу у правом смислу ријечи.

 „Та борба подразумијева нова радна мјеста, то је борба за опстанак људи на овим просторима, а ту се подразумијева и једна јасна национална политика очувања и борбе за Републику Српску овде и у  Сарајеву“, рекао је Милићевић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Гласнарода

10.09.2022 00:07

Хахаха!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

10.09.2022 05:21

Поздрављам екипу, побједа је Ваша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

10.09.2022 05:59

Имате огромну подршку.искрено и само напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛЛ

10.09.2022 07:22

Без успеха 100% .

Name

Лондонска берза

10.09.2022 05:59

Бице теско али има наде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саваа

10.09.2022 07:18

Само за Дођу подршка.

Name

ВРС

10.09.2022 06:16

Без Вукана ниста неце те моци!!! Бицете сви изненадјени његовим резултатом!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукан, Јеца, Мирко

10.09.2022 17:47

Да, Вукан ће бити позитивно изненађење ових избора и сигурно ће правити коалицију са Мирком и Јеленом.

Name

Казаница снсд

10.09.2022 07:02

Напријед СДС! Браво Шаровићу. Поздрав из Брода.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

10.09.2022 07:24

БРАВО, ШАРОВИЋУ, ЈЕЛЕНА И МИЛИЋЕВИЋУ. ВИ СТЕ СЕ ДОКАЗАЛИ РАДОМ. СНСД ЈЕ ИСКОРИСТИО, СВЕ ДРЖАВНЕ РЕСУРСЕ И ИМАО ГЛАЦАЧЕ. ТРЕБА НАРОД ЗНАТИ, ДА ЋЕ ВАМА БИТИ ПРЕТЕШКО. ВИ СТЕ ИСКРЕНИ СРБИ, РАДИНИ, ЧВРСТИ КАРАКТЕРИ И НЕ ОДУСТАЈЕТЕ. НАРОД МОРА РАДИТИ. ЗА СВОЈУ ПОРОДИЦУ, ПА И ЗА ДРЖАВУ. НЕПАДА НИШТА СА НЕБА. ОВИ СИ ИМАЛИ ШТА И КРАСТИ У СОЦИЈАЛИЗМУ СТЕЧЕНО. СВЕ СУ РАСКУЋИЛИ. ЗАРАДИЛИ СУ ДА НИ ЦЕНЗУС НЕ ПРИЈЕЂУ. СВИ НА ИЗБОРЕ. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, И СА ЊИХОВИХ ЛИСТА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ. Невладине организације ће објављивати ко није излазио. Само. Крајишник.

ОДГОВОРИТЕ