Позив акционарима РЖР да приступе наплати дивиденде

- Рудници жељезне руде "Љубија" Приједор позвали су акционаре да приступе наплати дивиденде из добити овог друштва остварене у 2022. години, у укупном износу од 15 милиона КМ.

Република Српска 09.09.2022 | 14:34
Позив акционарима РЖР да приступе наплати дивиденде

Дивиденда у укупном износу од 15 милиона КМ исплаћиваће се акционарима по принципу да свакој акцији припада исти номинални износ од 0,295406849 КМ.

Право на дивиденду имају акционари који тај статус имају у Централном регистру хартија од вриједности на дан 5. септембра ове године.

Правна и физичка лица сва упутства и информације у вези са правом на исплату дивиденди могу добити путем контакт телефона 052 216 900 или мејла рзрконт@теол.нет.

Акционари су да доставе потврду о броју активног текућег рачуна из банке и овјерену копију личне карте, а правна лица потврде, рјешења из одговарајућих судских регистара, комисија за хартије од вриједности или слично, која не смију бити старија од три мјесеца. Документација се доставља на адресу фирме Јована Рашковића 1 Приједор

За малољетно лице захтјев подноси родитељ или орган старатељства, уз извод из матичне књиге рођених и број активног текућег рачуна из банке, а акционар који тренутно не борави на територији БиХ може дати овјерену пуномоћ другом лицу.

"Обавјештавамо све акционаре да воде рачуна о роковима застаре својих потраживања према Друштву и да приступају наплати дивиденди како би остварили своје право на добит. Потраживања акционара по основу дивиденди застарјевају у року од три године од датума почетка исплате дивиденди", наводи се у саопштењу рудника "Љубија".

Рудници жељезне руде "Љубија" раније ове године почео је и исплату дивиденде из добити друштва остварене у 2021. години, такође у износу од 15 милиона КМ.

(Цапитал Фото: Агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бимбо

09.09.2022 13:37

Шта је са дивидендом у ХЕТ-у? Кад се хвале да праве мост у Требињу, да ли је то од зараде или неисплаћених дивиденди? Зашто не праве мост у Улогу и то је РС? Или, рецимо, канале за воду у Семберији, она их храни? ЧИЈИ ЈЕ ХЕТ?

ОДГОВОРИТЕ