Треба смањити листе чекања и редове по болницама 

- Прва тема која тражи рјешење је пружање здравствених услуга, не упуштајуци се у стручност и квалитет,  већ нешто што посебно оптерећује наше пацијенте, каже он и истиче  да  се свакодневне  замјерке највише односе на редове и чекање на дијагностичке и терапијске услуге. 

Република Српска 09.09.2022 | 08:30
Треба смањити листе чекања и редове по болницама 

Кандидат СДС за посланика у НСРС из изборне јединице 3 др Душко Деура каже да су за општу популацију те  за дјецу и омладину, данас изузетно важне и битне двије теме:

- Прва тема која тражи рјешење је пружање здравствених услуга, не упуштајуци се у стручност и квалитет,  већ нешто што посебно оптерећује наше пацијенте, каже он и истиче  да  се свакодневне  замјерке највише односе на редове и чекање на дијагностичке и терапијске услуге. 

- Често пацијенти губе драгоцијено вријеме што и те како утиче на успјешности лијечења. Када СДС преузме власт, имаћемо рјешење за тај проблем, тврди др Деура и таксативно наводи мјере које ће СДС  предузети како би  ријешио тај проблем:

- Направићемо план специјализација, који подразумијева да се  надокнаде дефицитарне, наводи он и наставља: 

-Активираћемо унутрашње резерве, што подразумијева прерасподјелу радног времена и скратићемо пут до добијања упутнице, затим ћемо успоставити прецизне критерије за упућивање  на додатне анализе и претраге (од тражених - 80 процената  мора бити позитивних).

- Важна ставка је  побољшање економског статуса здравствених радника, наглашава др Душко Деура и додаје да је једна од неопходних  мјера да се побољша комуникација и сарадња породичних љекара и клиничара.

Кандидат за народног посланика из изборне јединице три др Душко Деура каже да је друга изузетно важна тема  борба против опојних средстава.

Он сматра да кључну улогу и даље треба да има МУП, али да свакако треба помоћ и подршку ширих слојева друштва и истиче: 

- Важна улога је предвиђена за Министарство просвјете и културе, предшколске установе, основне и средње школе, факултете, спортске клубове, омладинска удружења.

Организовање стручних предавања, семинара, радионица и сличних активности преко горе наведених субјеката, представљаће важан и битан дио посла у заштити менталног и физичког здравља наше дјеце и омладине,  каже др Душко Деура. 

(БН Фото: Yоутубе)  

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

БОБА

09.09.2022 06:46

ЛИСТА ЦЕКАЊА СЕ НЕ МОЗЕ СМАЊИТИ ЗАТО СТО ИМАЈУ ПРИВАТНЕ ОРДИНАЦИЈЕ И САМО СЕ СЕТАЈУ КРОЗ БОЛНИЦЕ.ЈОС КАД ТУ ДОДАТЕ ПОЛИТИКУ ГДЈЕ ОНДА УДАРАТЕ НОРМАЛНО У СВОЈЕ ДЈЕПОВЕ.МА СВЕ ЈЕ ОГРИЗЛО У КРИМИНАЛУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

09.09.2022 09:21

Из Требиња се иде свака два мјесеца по лијек у БЛ. Где те они заведу да лезис наводно 2 дана у болници. Све лаз и превара.

Name

Немогуце

09.09.2022 09:50

Додјите у билницу Зворник па да видите колико се xека на ултра звук. Њесецима. Узас.

Name

Ре

09.09.2022 13:17

Па се питамо сто нам је највеца смртост. Јос поред владе црте и министра,ниста боље и не оцекујемо.

Name

Јаран

09.09.2022 06:50

Треба платит доктора . А не неке као са дипломом са сокоца власенице и других мјеста са факултетима.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

09.09.2022 17:43

Истина је да добре докторе треба добро платити. Проблем је сто наси доктори, са правим дипломама или без њих, нису заслузили ни узину а камоли постену плату. Колико и како раде (свака цаст екстремно ријетким изузецима) добијају и превисе. Треба њих све куци послати и запослити људе који то заслузују.

Name

А робија

09.09.2022 06:56

За непрекинуто убијање људи индустријским кисиком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пацијент

09.09.2022 07:31

Изврстан стручњак и љркар, а изнад свега човјек. Са огромним искуством не теба сумњати да има пуни увид у стање и конкретна рјешења за отклоњање уочених проблена. Од њега млади љекари треба треба да уче како се приступа пацијентима јер често пута то лијечи колико и сама терапија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.09.2022 07:40

Ја колико знам Ђајић је рекао да је наш УКЦ најбољи на свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

09.09.2022 23:19

Он и тако прича глупости, да је УКЦ БЛ најбољи на свету, он би у њему могао евентуално бити тријажа на улазу. Направљена, нова зграда, набављено нешто модерне опреме, е сад да би били врхунски морате имати искусне, високо стручне лекаре, са годинама стажа и забиљежених врхунским успеха, ван граница РС. Све је то још на почетку и далеко од врхунске светске установе. Осим тога, чини ми се да је хиперпродукција редовних професора, ванредних професора и доцената. Ко хоће нека погледа њихове ЦВ-е, факторе и цитиранст њихових научних чланака. Чини ми се да је то све јадно.

Name

Јоца

09.09.2022 08:04

Ако се смање листе чекања на важне прегледе осташе приватне амбуланте без посла све мудро увезано

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мм

09.09.2022 08:21

Листе цекања би се смањиле када би боље функционисао примарни здрвствени систем. Доста пацијената који цекају одредјени преглед је непотребно да раде тај преглед а они пацијенти којима је потребан морају дузе да цекају. Свагдје у свијету постоји листа цекања, не знам цему таква прица. Оцигледно да нисте бас добро информисани и да прицате ствари које није могуце средити у свијету а камоли у насој дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

09.09.2022 08:26

Забранити докторима да раде у болницама и приватним амбулантама у исто вријеме. Праве непотребне листе чекања да би на крају пацијент морао отићи код истог доктора у приватну ординацију. Жалосно је да гостујући доктори прегледају висе пацијената за један дан него доктор који ради у болници за мјесец дана. И још ако доктори хоће да раде у приватним амбулантама нека лијепо врате сав новац који је држава у њих уложила од факултета и специјализација семинара... А не све добију џаба плаћено од народног новца и онда јос наплате прегледе у приватним ординацијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.09.2022 09:40

Тако је,ти шарлатани нити су стручни ни морални,а ако жели приватно нека отвори савремену клинику,са свим принципима и потребним особљем,а не на комаду лима напише амбуланта или слично и ту се све и свашта дешава,ти доктори и гостујући "СВИРАЧИ" ЧИНЕ КРИМИНАЛ,ОПРИШУ,РАДЕ АБОРТУСЕ И КО ЗНА ШТА,А ШТО ЈЕ НАЈГОРЕ ЗА ДСНАШЊ ВРИЈЕМЕ ,не познају рад на савременим информацио-комуникационим системима нити се знају улоговати,пишу руком или мало напреднији механичком машином куцају.Уствари они пацијента не виде као пацијента,већ га виде као ону ствар која им је питребна,нпр ако му је потребна wц шоља он види пацијента као wц шољу,или ако жели магарца,види као магарца итд...Према томе забранити те злоупотребе

Name

Василије

09.09.2022 08:33

Чекање за пријем код специјалиста је организована мрежа, која је у свим државама у окружењу готово иста. У Словенији се чека на ортопеда по четири године а ако хоћеш приватнику - чека се седам до десет дана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

09.09.2022 09:56

Колико посто људи има здравствене културе?Површно се гледа на проблематику!!Народ слепо верује ту где одлази,огроман проблем.Тако имамо радиологе нпр који очитавају пола снимка!Ендокринолога који за сваког другог пацијента каже пих овај је дзаба досао!!Народ не иде редовно и превентивно на прегледе!!!Како је главни проблем чекањеее!!Кад смо први по броју умирања и у малигним обољењима и срчаним болестима!!!Чекање је само бахатост сестара и доктора,понижавају људе!!!Сестра на хирургији каже јупиии нема орважила не морам ни давати!!!Немамо ми здравствени систем.Тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

09.09.2022 10:25

Ако смање чекање за прегледе, пропадоше приватне амбуланте. Онда љекари не могу стићи на двије стране. Приватне амбуланте згрћу невиђену лову, без фискалних рачуна. Шта ће народ, ко год има задњи динар даје за здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мејдан

09.09.2022 16:07

Никад чули за овога. Мора да има приватну амбуланту или гостује у другима. Јер овако се налупати може само због гласова. Људино трула! У Француској чекаш гинеколога годину ипо. Море мрш !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

09.09.2022 17:21

Један од најбољих доктора на укц-у. Подрзацемо га на листи Сдс-а

ОДГОВОРИТЕ