Трговска гора и граница су животна питања ових људи

Пред грађане Костајнице излазимо са програмом који је окренут најважнијим питањима за живот свих грађана, поручио је на предизборном скупу Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ. 

Република Српска 08.09.2022 | 20:18
Трговска гора и граница су животна питања ових људи

„Постоје три кључна питања која интересују грађане Костајнице, а то су питања одлагалишта нуклеарног отпада на Трговској гори, питање разграничења са Хрватском које и данас ствара проблеме нормалном животу и питање које ће бити све актуелније је питање инфраструктурног повезивања, односно брзе цесте“ поручио је Шаровић. 

Он је навео да се нека од ових питања не могу ријешити без напорних преговора, али да ће са његове стране као будућег члана Предсједништва, та питања увијек бити на столу, умјесто да се као до сада гурају у други план. 

„Врло су нам важни добри односи са свим сусједним земљама, али неке ствари су пропуштене да се ријеше са Хрватском у протеклом периоду, посебно питање Трговске горе. То питање је требало везати уз Пељешки мост, а не да се витални национални интерес и дозвола за градњу дају тако лако као што је учињено“ истакао је Шаровић.  

Он је навео да ће постављати питање разграничења које дијелу грађана ствара проблеме да приступе својој имовини, најавивши да се и по том питању могу очекивати мукотрпни преговори. Додао је и да ће се залагати за боље инфраструктурно повезивање Костајнице са другим градовима. 

„У новој влади у којој ће већина бити посланици СДС и ПДП, питање брзе цесте ћемо ставити на сто, јер мислим да би био гријех да се не нађе рјешење, да се Костајница заједно са Новим Градом, Дубицом и Приједором увеже брзом цестом“ поручио је Шаровић.

(БН)

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Душан

08.09.2022 18:55

Дајте људи оканите се више Трговске ГореТо је готова ствар ЕУ финансира једним дијелом и дала је Хрватској сагласност за Трговску Гору,РС и Голичка је у почетку сама дјеловала и упучивала којекве молбе жалбе..хрватској оје су одбациване јер је то државно питањеКад се пребацило на БИХ већ се закаснило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Град

09.09.2022 06:45

Душане, зашто би се окануо своје куће, своје Уне, своје ђедовине. Трговска гора није проблем само Крајине него шире. Ружно је, јадно је говорити да се "оканемо Трговске горе". Ми се оканути СЕБЕ не можемо. Срам и стид да те буде!

Name

Крајина мати

08.09.2022 18:59

Могу ови из снсда прицати ста хоце али тај дио крајине нови, костајница, и тамо те сјеверозападне границе па то је све разорено буквално тамо нема ниста заостали дио као да је тек 2000година ко је год могао и имао какве везе са хрватском узео је њихов пасос и отисао.Буквално су системски унистили тај дио а нису бољи ни ови тамо из федерације из уск кантона такодје унистено све.Недељом у 17сати од новога према градиски и према бихацу нема 500људи и оно сто има је 60+година сви су отисли вани то је срамота.Ма унистице нас све за хрватске интересе људи спаметујте се не играјте се!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

08.09.2022 19:36

Јецо кад преузмес власт добро претреси финансирање милокрадове игокеје па да народу стане дах ста је мафијом радила

Name

Леко

08.09.2022 20:11

Мирко будући члану предсједниства кад преузмете власт похвалите све милокрадове убице и у ћошку а затим од дана кад је дошао на власт са својом багрем све му папире и рачуне преконтролисите па ће народу стати дах нису ту у питању милиони него милијарде да све то доведете у ред требаће вам 10 г нисам стручан за то ал мислим да сам у праву

Name

Леко

08.09.2022 20:15

Па између словеније и хрватске има превише брда и шуме и нека тамо одлажу нуклеарни отпад или између словеније и Аустрија јер ми нисмо ништа имали од нуклеарке крско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

08.09.2022 20:30

Ко води СДС У Костајници? Сваке изборе их купи Додик

ОДГОВОРИТЕ