Ко ће наслиједити дужност и богатство краљице Елизабете?

У јавности се већ неко време спекулише ко ће наследити богатство и дужности краљице Елизабете ИИ.

Свијет 08.09.2022 | 19:10
Ко ће наслиједити дужност и богатство краљице Елизабете?

Краљица је најдуговечнији женски владар у историји света, као и најстарији живи монарх на свету, а већ годинама се преговара о томе ко ће бити њен наследник. Иако је у историји британских краљева до сада било два краља Чарлса, у јавности се често могу чути питања ко ће наследити богатство краљице Елизабете ИИ.

Без обзира на то што се из краљевске породице по овом питању до сада нико није оглашавао, спекулисало се ко би могао све могао да је наследи.

Већ дуже време се прича да ће наследник бити њен најстарији син Чарлс- принц од Велса који већ сада поседује земљу, некретнине, концесије и деонице чија се вредност процењује на 1,3 милијарде долара.

Он нец́е "добровољно одступити од своје судбине" да постане краљ, али када преузме обавезе које је испуњавала Елизабета ИИ, његова имовина прећи ће у руке принца Вилијама.

Принц Чарлс, који тренутно има 73 године, најдуговечнији је наследник британског престола и биц́е најстарији краљ икада када се крунише.

После краљичине смрти, Чарлс ће преузети контролу над Бакингемском палатом чија је вредност, према писању Вол Стрит Журнала, око 1,32 милијарде долара. Наследиће и дворац у Виндзору који је процењен на 661,75 милиона долара и палату у Шкотској вредну 72 милиона. Ова имовина неће бити у Чарлсовом приватном власништву већ ће на њу имати право док год буде обављао функцију британског монарха.

Краљичина приватна имовина, пише Форбс, процењује се на око петсто милиона долара. Свој новац и некретнине Елизабета ИИ може да прода или поклони у било ком тренутку, а после њене смрти, уколико тестаментом није другачије одређено, читава империја припашће принцу Чарлсу.

(Курир   Фото:Профимедиа)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Да

08.09.2022 17:50

Када све сабереш Додик има већу личну имовину од кралноце Елизабете лл ... Он је наш монарх ... ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

08.09.2022 21:06

Да, Где би ви јос угурали Додика? Цини ми се да би ви сви зелели бити Додик, па сте болесни комплексас.

Name

За Мирослава

09.09.2022 03:05

И ти си из јата нашег аутократе па га тако браниш, срамото.

Name

Василије

09.09.2022 08:29

Претјерујеш!

Name

Дјук

08.09.2022 18:03

Милијарда? Пре бих реко билиона и то десетине па и стотине, само скривено од јавности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоххнy

08.09.2022 18:13

Побиће се око насљедства и имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

09.09.2022 07:15

Које богатство кад је била малтене у притвору у замку. Ако сједис ко мумија и не излазис нигдје без пратње немас своју лицну слободу да идес гдје хоцес него зивис по протоколу посери се на свој зивот. Бигатство се не мјери иметком него слободом. Моје богатство је моја породица која нема замак и није интересантна ником осим пријатељима сто је и основа да би био срецан. Ако тврдјава и злато мозе неком уљепсати зивот боље да и није зив. Ето нека сада понесе то богатство на онај свијет. Здравље слобода и срецна породица су непроцјењив иметак.

ОДГОВОРИТЕ