Српском влада мафија, народ вапи за правдом

Гламочак сматра да се Република Српска празни како због малих плата, тако и због неправде и правне несигурности која изједа цјелокупно друштво.

Република Српска 08.09.2022 | 10:55
Српском влада мафија, народ вапи за правдом

- У мору политичких тензија које производи ова власт и економске кризе која притишће народ, нико не указује на проблем правде и владавине права у нашем друштву, тврди Недељко Гламочак, кандидат СДС за народног посланика из изборне јединице 3, и истиче: 

- Овом народу треба правде колико и хљеба!

Гламочак сматра да се Република Српска празни како због малих плата, тако и због неправде и правне несигурности која изједа цјелокупно друштво.

- Одлазе људи због страха и бриге за себе и за свој посао и бизнис, и бриге за будућност своје дјеце, каже Гламочак и подсјећа да се из Републике Српске  у задњих пет година владавине овог режима иселило становништва величине једног града као сто је  Бањалука.

- Одлазе возачи, зидари, али и инжињери и љекари, одлазе породично са намјером да се не враћају, каже Недељко Гламочак и додаје: 

- Тјера их неправда на радном мјесту, у институцијама, у окружењу.

Он подсјећа да је правосуђе трећи стуб једне државе и да је зато  у свим друштвеним системима независно и од власти  и од било којег утицаја.

- Код нас је, сви смо свједоци, судство у раљама  партије. Све се може наручити из партије -  и процес и обустава поступка и висина казне. Док партија не да сагласност, нико не одговара за наручена убиства, пљачку банака, јавних добара, злоупотребе у поплавама, пандемији, огорчен је Гламочак и истиче да нико није одговарао  у  јавним институцијама због политичке корупције, па ни због злоупотреба у изборним процесима. 

- Поједини сегменти правосуђа, тужилаштва, инспекције и полиција  су у служби мафије, тврди он и истиче да смо се претворили  у друштво у коме је закон појединац, а умјесто владавине права влада мафија.

- Са таквим државама друге државе прекидају међудржавне и дипломатске односе, а међународна заједница их брисе  са међународни мапа. Ми смо отишли чак дотле да то сами признајемо и раскидамо дипломатске односе  са државама  са највећим демократским достигнућима и са државама са којом од привредне сарадње зависи опстанак наше привреде и, што је најтрагичније, са земљом у којој живи и ради и у коју се, нажалост, и данас исељава највећи број наших грађана, огорчен је Гламочак.

Он отворено пита: 

- Зашто ћути наша академска заједница, привредници, а посебно - зашто шуте правници? Је ли се то у све поре увукао страх за њихове плате позиције и радна мјеста? Шта ћете ћутањем сачувати, ако вас правда не чува? Ћутањем само чекате када ћете доци на ред да изгубите то што имате. Знам да знања имате и да знате да рјешења има.

Он каже да стубови државне власти морају бити јаки, а јаки су ако им је арматура јака и на право мјесто уграђена.

-Посједовање диплома није гаранција знања. Поред знања у правосуђу су арматура добри закони и њихова примјена и провођење једнако према сваком грађанину, ма ко он и чији био - каже Гламочак и додаје да је веома важно да мора постојати одговорност за непровођење закона, а поготово за злоупотребу у провођењу закона. 

-То је оно што ми нудимо, донијећемо законе који ће уредити сваку област друштва, ојачаћемо судове , тужилаштво, правобранилаштво, инспекције и полицију, као и ревизије и друге контролне органе које проводе закон, доказаним стручним кадровима, али увести и одговорност и за њих за њихове злоупотребе али и нечињење. И сви нивои правосуђа биће изузети од утицаја политике, а нико неће бити изузет од незнања и одговорности - закључио је Гламочак.

(БН)
 

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Бл

08.09.2022 09:23

Добро јутро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

08.09.2022 10:58

Има ли икога да је остао у Додикистану?

Name

Кап у мору

09.09.2022 03:07

Сумрак сага. Одавно

Name

РЕ

09.09.2022 04:49

СВАКОМ ПАМЕТНОМ ЈЕ ДОДИКОВОГ ПАТРИОТИЗМА ПРЕКО ГЛАВЕ

Name

Деутсцхланд

08.09.2022 09:31

Лопов ДОДИК,са Путином увијек. Пред изборе се састаје, толико ниско,ста је Русија помогла,ниста,само опљцкала са Додиком, Рафинерију Брод,нади људи раде масовно на Западу,јели какав кредит дала Русија,није,само подрзава највећег лопова Додика,а Срби за то вријеме нестају,јели то помоц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевце поље

08.09.2022 09:35

Доста доброг рецено ,назалост тацног код нас ниста немозе да функционисе кад се за све мора питати једна партија тј њен вода ,а у толики криминал ,пљацку, убиства ,паљевине је умијесан и сам врх тако да од покретања процеса за сада нема ниста јер стите сами себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

08.09.2022 09:37

То треба да се покрене са дрзавног нивоа и онда це се ентитети вратит у легалитет. На низим нивоима је лаксе потплатит, поткупит и сакрит. И сад постоје обавезе на дрзавном нивоу да се то ради, али су постављени такви људи да све блокирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све

08.09.2022 09:42

Криминалце поштају на слободу а биједа за 2м дрва иде у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана-Ленка

08.09.2022 09:42

У академској заједници сједе интелектуалци из времена социјализма и цекају добру пензију..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.09.2022 11:17

Ту седи и папак цавиц.

Name

Www

08.09.2022 09:49

ОВИ ИЗ СНСД КО ПОКВАРЕНА ПЛОЦА,САМО ПОНАВЉАЈУ ИСТУ ПРИЦУ О СТРАНИМ ПЛАЦЕНИЦИМА ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ,А КАД ПРОДЈУ ИЗБОРИ,УСУТЕ СЕ,САД СУ АНГАXОВАЛИ И РАXНОРАЗНЕ ПРЕДСТАВНИКЕ У ИНОСТРАНСТВУ.ОГЛАСАВА СЕ ОБРАД КЕСИЦ ИЗ АМЕРИКЕ И КАЗЕ КАКО ЗАПАД ВОЛИ ПОДОБНЕ.ПА СРА ЈЕ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ОБРСД УРАДИО СВЕ ОВЕ ГОДИНЕ,СЕМ СТО ЈЕ АМЕРИКА НА ЦРНУ ЛИСТУ СТАВИЛА ДОДИКА И ВИСОКЕ ФУНКЦИОНЕРЕ СНСД И СТО ТРАЗИ КОНТИНУИРАНО УКИДАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СТВАРАЊЕ УНИТАРНЕ БИХ.ТО СУ ЗАСЛУГЕ ТОГ КЕСИЦА КОЈИ ЈЕ ДОБРО НАПУНИО ДЗЕПОВЕ ИЗ БУДЗЕТА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

08.09.2022 09:53

МАЛО ЈЕ РЕЧИ МАФИЈА.МЕЂУ ЊИМА СУ ГЛАВНИ ПРОФИТЕРИ ОД 92.ЊИХОВ ПРОГРАМ ЈЕ БИО,ИСКОРИСТИТИ ПОЛИТИЧКУ НАИВНОСТ НАРОДА ИЗ СОЦИЈАЛИЗМА.ДОБИЈАЛИ ИЗБОРЕ,НА ЛАЖНА ОБЕЋАЊА. МАНИПУЛИСАЛИ СА НАРИДОМ.ОСРАМОТИЛИ СРБЕ. И САД СВИЈЕТ МИСЛИ ДА СУ СРБИ КАО ОНИ. КАД ОНО САД. ОНИ И НИСУ СРБИ. ДОДИК И "ЖЕЉКИЦА", ВИШЕ СУ УЧИНИЛИ ЗА ХР. И ЕВРОПУ, НЕГО ЗА РС. ЈЕСЕНИВАЦ, ТРГОВСКА ГОРА. ОСТАЋЕ НАС ТРОВАТИ. ОНИ ИМАЈУ ПО СВИЈЕТУ КАПИТАЛ.ОБОГАТИЛИ СЕБЕ, МЛАДЕ ИСПОРУЧИЛИ ДА БУДУ СЛУГЕ У ЕУ, А ПЕНЗИОНЕРИ СЕ НЕМАЈУ ГДЈЕ ЛИЈЕЧИТИ. БАГРУ ДОЉЕ И У ЋУЗУ. СВИ НА ИЗБОРЕ. НЕВЛАДИНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЋЕ ОБЈАВЉИВАТИ, КО НИЈЕ ИЗАШАО. ТАЈ ЧЕКА ДА ДРУГИ РС. СПАСУ. ЈЕДАН ГЛАС, ЗА НАШ СПАС. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

08.09.2022 10:07

Све тацно! Народ сути и трпи. Морамо вјеровати Јелани,Вукану и Мирко за боље сутра. Дјецу су нам отјерали,нас задузили и покрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТребА

08.09.2022 10:09

И Европи гаса па НЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

08.09.2022 10:14

Свак цаст Гламоцак на износењу истине многи људи су све ово схватили узели кофере и правац Њемацка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја неби

08.09.2022 10:25

Њемачка није више сигурна дестинација. Нијемци ће прво избацивати Русе и Србе.

Name

гггг

08.09.2022 10:30

Изадји гласај за промјене,немој само бјезати...

Name

Шејтан

08.09.2022 10:57

Па није ни Бакир слагао Бошњаке када је рекао да ће да им обезбиједи 100 000 радних мјеста..Обезбиједио је и више у сурадњи са амбасадорима Њемачке и Аустрије..Како омчо за само 7 дана постао шеф на мјешалици за бетон ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролезер

08.09.2022 11:20

Ревизија свих сумњвих суских одлука а одговорне у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.09.2022 11:38

само Ви политичари не одлазите.Значи,добро Вам је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

08.09.2022 11:38

Да има мафије има, да су неки повезани са политиком и то је могуце, али РС невлада мафија, претеравате. Или је то предизборна прица, за неки глас висе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.09.2022 13:25

Мозда не влада, али су у веома блиским односима.

Name

Милан

08.09.2022 11:43

Да си мало млађи као Драшко па да те разумијемо, а овако у шта те прођоше године па бубаш као Максим по дивизији!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

08.09.2022 13:21

Народу треба пуно више правде него хлеба.Доласком правде доћи ће и све остало па и хлеб

Name

555

08.09.2022 12:50

Гласај ти за кога хоћеш шта вриједи кад лопови покрадоше гласове као и све друго немош мафији одбити ни пера нема ко да почупа Амброзију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чаруга

08.09.2022 12:54

Овај чово је добро ово издекламовао све је у праву само да је рекао да ће кренути из властитог дворишта било би супер.СДС мора да се за примјера обрачуна са криминалном групом у својим редовима.Треба се присјетит Центрекса и работа из тог периода па ће бити јасно да овдје мафија господари без обзира ко влада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андол

11.09.2022 17:13

Рече поштењачина којем је мало било да 'влада' ЛУ Узломац Котор Варош 13 година од могућих 8 по закону (2 мандата по 4 године) Затим је онемогућавао рад удружења разним судским заврзламама проузрокујући губитак ловишта и самим уништењем најстаријег ЛУ на општини. Тринаестогодишњим газдовањем удружењем стекао је огромну личну корист, вила на познатом которварошком излетишту, кућа сестрићу (иначе локалном одборнику), разни други бенефити. Треба ли спомињати да је све посланичке мандате добио на "компенз" листи, и имаће посланичку пензију. П. С. Ђе гођ...

ОДГОВОРИТЕ