Заплијењено више од 5.000 пакета цигарета

Председник владе у техничком мандату Дритан Абазовић честитао је Управи прихода и царина (УПЦ) на још једној успешној акцји заплене цигарета које на цном тржишту вреде око три милона евра.

Регион 07.09.2022 | 11:25
Заплијењено више од 5.000 пакета цигарета

Абазовић је у Луци Бар казао да се неће стати и да је раније рекао да је шверц цигарета клинички мртав, али да су ово сада активности с циљем да се нанесе штета Влади Црне Горе.

"Ово је трка између добра и зла", казао је и додао да данашњом акцијом показују да се неће повући ни милиметар.

Више од 5.000 пакета цигарета заплењено је у луци Порт оф Адриа, а из владе су синоћ саопштили да су заплењени нелегални дувански производи вредни неколико милиона евра.

Абазовић је рекао да након његовог обраћања испред Специјалног државног тужилаштва (СДТ) добија информације оних који су се ослободили.

Директор Управе прихода и царина Раде Милошевић рекао је да су цигарете заплењене у акцији "Транзит" коју спроводе дуже од месец дана.

Објаснио је да је транзит дуванских производа дозвољен преко Црне Горе, али да су и сада спречили да се то злоупотреби.

Милошевић тврди да се против владе, а нарочито оних чланова који раде на сузбијању организованог криминала, води хибридни рат.

Власник цигарета је фирма Атланд шпед, казао је Милошевић, додајући да ће партнерима и институцијама саопштити имена.

Објаснио је да је роба стигла бродским путем, а онда покушана да се извезе у Србију, а потом су , када им то није пошло за руком, покушали да их "врате на брод", пренеле су подгоричке Вијести.

Милошевић је најавио акције у наредном периоду.

(Тањуг Фото: Вијести.ме)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Василије

07.09.2022 10:58

Занима ме да ли се једна фирма у Фочи бави организованом трговином цигарета?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

07.09.2022 12:00

Наруцили сами Себи цигаре па их заплијенили бас вам се мозе вјеровати .Коју год власт народ изабере они се прво повезу са криминалцима.Када се повезу са криминалцима онда поцне дупла пљацка.Дрзава пљацка народ,а криминалци дрзаву на крају то подијеле измедју себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

07.09.2022 20:54

Било би најбоље да је вратите пошиљаоцу ради добрих међународних односа. Кад могу наши вратити чист кокаин у Холандију или Бегију,неважно гдје,можете и ви цигарете. Штета је то бацити или спалити.

ОДГОВОРИТЕ