Српској не треба изолација, већ мир, развој и стабилност

Економија, мир и стабилност, као предуслови за развој, је оно што прижељкују сви становници Републике Српске, поручио је Мирко Шаровић кандидат за српског члана Предсједништва БиХ на предизборном скупу у Мркоњић Граду.  

Република Српска 06.09.2022 | 21:26
Српској не треба изолација, већ мир, развој и стабилност

Шаровић је додао да је то политика коју он заступа и која ће од Републике Српске створити бољу и успјешнију земљу из које се људи неће исељавати. 

„Политика мира, стабилности и развоја је политика Српске демократске странке и мене као кандидата за српског члана Предсједништва БиХ. Политика перманентне кризе у којој се производе непријатељи и на тај начин управља земљом је политика СНСД. То је разлика између нас и политика кризе мора престати“ изјавио је предсједник СДС. 

Шаровић се осврнуо на потезе актуелне власти у вези са ускраћивањем агремана амбасадору Њемачке, о чему ће се одлучивати на посебној сједници Народне скупштине. 

„Мислим да је то врхунац лудила политике коју они воде. То је један потпуни аутогол који су дали Републици Српској, ми то морамо спријечити и ових дана ћемо објашњавати нашој јавности. Тим њиховим потезима ризикујемо радне визе и слободу путовања наших људи у ЕУ, бројне инвестиције... То је потпуно неприхватљиво и нисам очекивао да ће толико далеко ићи у том инаћењу са цијелим свијетом, а то не треба никоме“ поручио је Шаровић.

Јелена Тривић, канидат за предсједника Републике Српске рекла је како је огромна разлика између Котор Вароша, којим управља власт коју чине ПДП и СДС, од Мркоњић Града и Шипова, што је уједно и слика политика за које се залажу ове странке, у односу на републичку власт.
 
„Овај неспособни режим је пут безидејности, неспособности и корумпираности, а ми представљамо пут за спас Републике Српске, за очување народа у Републици Српској, јер само када буде више народа Република Српска ће бити поносна и вјечна“ рекла је Јелена Тривић вечерас у Мркоњић Граду и истакла да је српски национални интерес за 21. вијек мир, просперитет и да себи као народ не смијемо дозволити луксуз било каквог сукоба. 

„Ову сумануту политику која нас свађа са цијелим свијетом морамо зауставити. Ми смо Европа, ми смо свијет, ми смо цивилизација, култура, ми смо еманципован народ и такви треба да останемо. Треба да се обнављамо, прошли смо много голгота, али и васкрсли стварањем Републике Српске коју морамо да сачувамо од актуелног режима, домаћих окупатора и да их у пошаљемо у политичку пензију како би Република Српска и њен народ продисали“ поручила је Тривићева.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ббб

06.09.2022 19:54

Свака цаст за мркоњцање који се не боје сектаса...тегелтија на апаратима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мг

07.09.2022 04:46

Опозиција дјелује постенија и добронамјерна да спаси сто се спасити мозе

Name

Шипово Плива

07.09.2022 05:33

С Н С Д Српски народ свом Додику

Name

Дамир

06.09.2022 21:19

Хајд све ок али у којој ви друави зивите аман људи није РС дрзава несмије ниједан политицар реци само РС нигдје Босне осим кад су паре у питању па мајку му иматели имало обрата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заврши

07.09.2022 08:44

Са отимањем од Републике Српске па ће бити другачије. ?

Name

Доста је

06.09.2022 21:22

Велико браво за опозицију. Овај терор власти, који траје 16 година се мора срусити. МИРКО и ЈЕЛЕНА до побједе. И наравно, велики опозиционар Небојса Вукановиц. Свако нормалан це гласати за вас и за промјене, јер се ово висе не мозе трпити. Цијене дивљају, све зиво поскупљује и пуни се будзет, а они немају намјеру да утицу на раст цијена, јер би тако утицали и на пуњење својих дзепова, мање би могли узимати. А Милана Радовица за премијера, да му се прузи санса да покуса уредити ово стање у ентитету. Иза себе има велике резултате у приватном сектору. 2.октобар конацни крај црвених и вратити наду народу да се овдје ипак мозе зивјети и створити здрав економски, здравствени, образовани и прије свега, правни систем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Казаница снсд

06.09.2022 21:38

Тако је! Заједно до побједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поштено?

06.09.2022 22:29

Не легализујте "нелегално" подигнуте објекте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

07.09.2022 06:21

СВАКА ЧАСТ И ЗА МРКОНЋАНЕ И ШАРОВИЋА. ТО ТРЕБА У РС. ЕКОНОМИЈА, МИР И ОСТАНАК, А И ПОВРАТАК МНОГИХ. МНОГЕ ПОРОДИЦЕ ЖИВЕ ОДВОЈЕНО. МИСЛИМ ДА МИ МОЖЕМО ИЋИ НАПРЕТКУ, ЧИМ СКИНЕМО СА ВРХА, ОВЕ, ШТО 20 ГОДИНА, КРАДУ. ЧУЈЕМ, ТАМО У ГРАДИШЦИ У БОГАТОМ ЛИЈЕВЧЕ ПОЉУ ЈЕ ПРАВА ПРОПАСТ. ПРИВРЕДА СВА УНИШТЕНА. И ПИК МЛАДЕН СТОЈАНОВИЋ, И ЛЕВИТА И ШИПАД, И УНИС И ДИ. НЕКАД "БИСЕРИ", А САДА КАО ГРОБЉА. НАРОД РАСЕЉЕН И НЕМА ОД ЧЕГА ЖИВИЈЕТИ. СВЕ ПРОСТОРЕ АТРАКТИВНЕ, СА СВОЈОМ ВЕЋИНОМ ТАЈКУНИ УЗЕШЕ СЕБИ. РАДНИЦИ ЗЕБЛИ НА КАПИЈАМА, АЛИ СВЕ ОПЕТ ОТЕШЕ. ТОМЕ ТРЕБА СТАТИ НА КРАЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од бјелосвјетских

07.09.2022 07:32

Глупости и нереда треба изолација сваком ...

ОДГОВОРИТЕ