Осумњичени за масакр у Канади убијен: Убио га брат

Један од двојице осумњичених за масовно убиство ножем у канадској покрајини Саскачеван, Демијен Сандерсон, пронађен је мртав, док је други осумњичени, његов брат Мајлс Сандерсон и даље у бјекству и вјероватно је повријеђен, саопштила је данас полиција. Према писању медија, сумња се да га је убио брат.

Свијет 06.09.2022 | 08:04
Осумњичени за масакр у Канади убијен: Убио га брат

Демијен и Мајлс Сандерсон осумњичени су да су у недјељу ножем убили 10 особа у једној старосједилачкој заједници и у оближњем граду у канадској покрајини Саскачеван, преноси Ројтерс.

Најмање десет људи је убијено, а 15 рањено у низу напада ножем у централној канадској провинцији Саскечуан, саопштила је полиција.

Жртве су пронађене на 13 локација у заједници Џејмс Смит Кри Нејшн и оближњем селу Велдону.

У потјери у којој је учествовало стотине полицајаца, Демијен Сандерсон, 31, пронађен је у старосједилачкој заједници Џејмс Смит Кри, а вјероватно га је убио његов брат, који је већ тражен због насилних злочина.

"Брат који је још на слободи, Мајлс Сандерсон, 30, 'можда је задобио повреде' и могао би да тражи медицинску помоћ", саопштила је Ронда Блекмор, заповједница Краљевске канадске коњичке полиције на конференцији за новинаре.

Број жртава сада износи 11 мртвих и 19 повријеђених, навела је званичница полиције.

"Можемо да потврдимо да он има видљиве повреде. Не сумњамо у овом тренутку да су те повреде самонанијете", прецизирано је у саопштењу полиције уз напомену да се Мајлс Сандерсон сумњичи и да је убио свог брата.

Полиција је упозорила становништво и да се Мајлс Сандерсон сматра опасним, чак и повријеђен.

Полицијски заповједник Боби Камерон из домородачке заједнице у којој се догодио напад сугерисао је да би покољ могао бити повезан са дрогом.

У Џејмс Смит Кри Нејшну, старосједилачкој заједници са око 2.000 становника сјевероисточно од Велдона, гдје живи око 200 људи, проглашено је ванредно стање.

Ријеч је о једном од најсмртоноснијих масовних убистава у Канади, гдје су такви злочини, иначе, рјеђи него у САД, пренио је Ројтерс.

(Агенције Фото: Тањуг/АП)

Коментари / 0

Оставите коментар