Инспектор одавао информације групи Далибора Раилића?

Припадници МУП-а РС ухапсили су полицијског службеника Дејана Јуришића, као и Хариса Гредеља и Бојана Дејановића, који се доводе у везу са организованом криминалном групом коју је предводио Приједорчанин Далибор Раилић звани Дуги, а који је означен као наручилац убиства Раденка Башића, начелника приједорске Кримполиције.

Република Српска 05.09.2022 | 16:22
Инспектор одавао информације групи Далибора Раилића?

Тројац терете и за изнуду, а повезују их с криминалном групом коју је предводио Раилић којег су, према информацијама из истраге, штитили, док Јуришића, који је припадник Полицијске управе Приједор, сумњиче да је Раилићу одавао информације.

Сумња се да је овај инспектор информисао криминалну групу и учествовао у њиховој заштити, а истражује се повезаност свих ухапшених у случају ликвидације Башића.

Ухапшени Дејановић је иначе Раилићев кум који је и раније хапшен у акцији "Сториџ", а и трећи осумњичени познат је полицији и правосуђу те је осуђиван због помагања и саучесништва у убиству Неџада Кличића познатог као "крајишки Рамбо".

За ухапшени тројац се сумња да је дио Раилићеве криминалне групе која је предмет истраге у случају "Сториџ" због тешких кривичних дјела повезаних с наркокриминалом и кријумчарењем дроге.

Истрага ће показати и да ли су Јуришић и Дејановић изнуђивали информације од криминалних особа и уцјењивали их да раде за њих.

Како је саопштено из МУПа РС, службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су понедјељак у Приједору због организованог криминала ухапсили Д.Ј., Б.Д. и Х.Г.

"Наведеним лицима се такође стављају на терет и друга дјела, и то: лицу Д.Ј. изнуда и злоупотреба службеног положаја, лицу Б.Д. изнуда и лицу Х.Г. неовлаштена производња и промет опојних дрога. Они ће након завршене криминалистичке обраде бити спроведени у Тужилаштво БиХ", наводи се у саопштењу.

Додају да је Д.Ј. полицијски службеник Полицијске управе Приједор, а он ће бити суспендован и против њега ће бити поднесен захтјев за спровођење унутрашњег поступка.

Због овог случаја огласили су се и из Тужилаштва БиХ, гдје су рекли да тужилац координише активности полицијских службеника МУПа РС приликом хапшења и претреса тројице осумњичених на подручју Приједора.

"Наведени осумњичени, међу којима је и један полицијски службеник МУПа РС, доводе се у везу с организованом криминалном групом која се истражује због тешког убиства начелника Кримполиције Приједор Раденка Башића у марту ове године, као и низа тешких кривичних дјела повезаних с наркокриминалом и кријумчарењем опојних дрога", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Додају да је међу осумњиченима и овлаштено службено лице, због чега кривична дјела имају елементе корупције и злоупотребе полицијских капацитета за извршење кривичних дјела.

(БН/Независне   Фото:БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Лукацу како си ?

05.09.2022 15:20

Ста се каже кад ти је криминалац у куци убије цовјека? ? ИЗВИНИТЕ народе нисам знао или можда јеси ? друже..блам !! Онај ко не може оцистит редове треба да оде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

05.09.2022 20:48

Лукаца процесуирати и то за висе кривицних дјела измедју којих и убиство Давида Драгицевица и других.

Name

Прика бн

05.09.2022 15:43

Сваки дан међу ухапшеним бар по један полицајац. Како је кренуло остаћемо без полиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦХ

05.09.2022 16:05

Шта казе лукач? Све је радјено по његовом закону

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин П

05.09.2022 16:23

Види ,види ,ко би реко да је Харис такав ,инаце редован гост у Аура осигурању у Приједору ,је л га то Бојан као новог сарадника довео да се унапреди посао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рви

05.09.2022 18:06

Истјерасте ратне полицајце из Муп-а били сх вам терет ето вам васи струцњаци са куповним дипломама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ванземаљац

05.09.2022 19:38

Ма ови ратни полицајци око 80 посто прави били а ови млади њих око 20 посто ваља.Све куповне дипломе из Широког а све лопине и татина дјеца.Дошли у Муп да се обогате.А сви пљували на 3 мјесеца курса о ови нови шест мјесеци,само то зову Академија...

Name

Стијак,Радуловиц,Ковацевиц

05.09.2022 20:05

Ниста ново за мурију.

ОДГОВОРИТЕ