Тајланд планира да наплаћује улазнице страним туристима

Тајландски министар туризма и спорта Пипат Ратчакитпракан рекао је 5. септембра да би се у октобру од кабинета могло затражити да одобри наплату улазница од страних туриста приликом уласка у државу, а очекује се да ће то бити уведено почетком сљедеће године.

Свијет 05.09.2022 | 16:12
Тајланд планира да наплаћује улазнице страним туристима

Пипат је рекао да Универзитет Наресуан проучава одговарајућу стопу улазнице за стране туристе који долазе копном и да би студија требала бити направљена овог мјесеца.

Затим ће стопе улазних накнада бити достављене кабинету на одобрење у октобру, рекао је Пипат, напомињући да ће након одобрења стопе морати бити објављене у Краљевским новинама и ступиће на снагу 90 дана касније.

Министар је рекао да ће примјена цијена улазница за стране туристе ступити на снагу почетком сљедеће године.

Национални одбор за туристичку политику одобрио је приједлог Министарства туризма и спорта да се у јануару наплати накнада од 300 ТХБ (осам америчких долара) од сваког туристе који улази у земљу.

Пипат је касније рекао да не би било поштено користити исту наплатну стопу за туристе који долазе различитим начинима превоза, па је задужио Универзитет да проучи одговарајућу накнаду која ће се наплаћивати од туриста који долазе копном, преноси Виетнам Плус.

(Агенције   Фото:WИКИПЕДИА ЦОММОНС)

Коментари / 0

Оставите коментар