Ер Чајна и Ролс-Ројс основали заједно компанију

Ер Чајна и Ролс-Ројс основали заједничку компанију за одржавање авионских мотора.

Свијет 05.09.2022 | 08:30
Ер Чајна и Ролс-Ројс основали заједно компанију

Ер Чајна и гигант за инжењеринг Ролс-Ројс најавили су оснивање предузећа за одржавање, поправке и ремонт мотора (МРО) у Пекингу, на Кинеском међународном сајму за трговину услугама.

Заједничко предузеће, Пекиншка компанија за услуге ваздухопловних мотора (БАЕСЛ), пружиће услуге одржавања, поправке и ремонта за ваздухопловне моторе Ролс-Ројса Трент 700, Трент XWБ-84 и Трент 1000. Тренутно Ер Чајна има све ове три врсте мотора.

Ер Чајна и Ролс-Ројс одвојено поседује 50 одсто удела у заједничкој компанији са уговореним износом од 2,61 милијарди јуана (око 378,2 милиона америчких долара). БАЕСЛ ће пружити услуге компанији Ер Чајна и другим авио-компанијама.

Ма Чунгсијен, председник компаније Ер Чајна, рекао је да је безбедно пословање приоритет компаније.

'Ер Чајна доследно улаже напоре у подизање способности за одржавање авиона, обезбеђење поузданости, као и у индустријализацију авионског одржавања'', казао је.

Крис Чолертон, председник компаније Ролс-Ројс за цивилно ваздухопловство, навео је да заједничко предузеће представља прекретницу за пословање Ролс-Ројса у Кини.

„Ер Чајна је наш стратешки партнер. Успешно и заједно смо напредовали протеклих година. Драго ми је да ћемо ширити односе партнерства и очекујем напредак наше сарадње,“ рекао је Крис Чолертон.

Ма је рекао да ће Ер Чајна и Ролс-Ројс даље продубљивати сарадњу у одржавању мотора у будућности.

Данас Ролс-Ројс одржава моторе за 60 одсто кинеских широкотрупних авиона, преноси КМГ.

(БН Фото: КМГ)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

СНСД+

05.09.2022 08:18

Цвијановић: СНСД има снагу да развије економију и обезбјеђује напредак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

05.09.2022 09:12

Цвијановичка и ви снсда нисте сппсобни ни да набавите 2 боце медицинског кисика..подвалили онај за варење..ал са обзиром на опозицију..да немq никог писменог се кандидује..зато и продете..

Name

Прњавор

05.09.2022 09:09

Чуј,ја мислио кинези и русси пријатељи..савезници..а они узимају британске моторе..немају поверења дакле ни у своје кинеске,ни русске моторе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето,

05.09.2022 10:13

...наша "гвоздена браћа". Неће за нас да ратују, па ти плачи! Мислимо да ће за наше свари да се посвађају са Западом? Као и Русима, служимо им за прање новца и пљачке! Они су добри с онима који нису увлакивачи у дупе, као нпр ЦГ...

ОДГОВОРИТЕ