Равномјеран развој за цијелу Републику Српску

А први корак је да се изборимо против корупције и криминала. Наш циљ је да повећавамо борачка примања за 20%, а за борачки додатак као посебну категорију договорићемо онај износ који је реално остварив, али који ће бити достојанствен за људе који су стварали Српску – рекла је Тривићева.

Република Српска 04.09.2022 | 10:54
Равномјеран развој за цијелу Републику Српску

Кандидат за предсједника Републике Српске, Јелена Тривић, рекла је синоћ на скупу у Палама да ће као предсједник Републике Српске имати ту част да изабере да се централно обиљежавање Дана Републике организује на подручју сарајевско-романијске регије, мјесту рођења Републике Српске: 

- Чекали смо и дочекали да се роди Република Српска и увијек кажем: то је наша највећа побједа двадесетог вијека! И ми морамо одбранити и сачувати нашу највећу побједу. А први корак је да се изборимо против корупције и криминала. Наш циљ је да повећавамо борачка примања за 20%, а за борачки додатак као посебну категорију договорићемо онај износ који је реално остварив, али који ће бити достојанствен за људе који су стварали Српску  – рекла је Тривићева.

Дарко Бабаљ, носилац листе СДС за Представнички дом Парламента БиХ из ИЈ3, рекао је да је програм који нуди СДС реалан и неопходан за њен економски опоравак. 

„Трудимо се да у будућем времену преузмемо одговорност кад је најтеже. Српска демократска странка сматра да је ово тежак тренутак за РС, за који је одговоран режим који у континуитету влада 16 година. Они су показали шта знају и колико умију. Нудимо нешто боље и квалитетније, да сваки грађанин осјети благодет у Републици Српској. 

Саша Борјан, носилац листе ПДП-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице 3, рекао је да 2500 Требињаца и 500 Билећана тренутно ради у Дубровнику, а између 350 и 400 Невесињаца у Мостару. 

“Двије и по хиљаде људи из сарајевско-романијске регије ради у Сарајеву. Заједнички именитељ зашто људи из ове регије и из Херцеговине не раде у Републици Српској је СНСД. Ти људи нису отишли да раде трбухом за крухом, него су отишли да раде разумом за достојанством. Побједом Јелене Тривић и Мирка Шаровића вратићемо достојанство нашем народу”.

Носилац листе СДС за Народну скупштину из ИЈ8 Маринко Божовић рекао је да ова странка у Палама има велику обавезу, као и њени кандидати за инокосне функције. 

„Оно што је неопходно јесте да се Република Српска врати у уставне оквире. Не може један човјек бити све. Република Српска заслужује да се развија на равномјеран начин у свим њеним дијеловима, а не да то зависи од партијских жеља и утицаја. Оно што ће бити политика СДС је јачање локалних заједница, равномјерна расподјела прихода и све оно што ће помоћи да се ослободи више новца за отварање пословних зона, како би се више улагало, запошљавало више људи, како би расле плате“ поручио је Божовић.  

Носилац листе ПДП-а за Изборну јединицу 8, Игор Тошић, рекао је да да му је част што је на Палама одржана прва заједничка трибина СДС-а и ПДП-а, јер је на Палама стварана Република Српска. 

“Наш кандиат за предсједника Републике Српске, Јелена Тривић, претходних година је много пута била овдје. То је за мене знак да ће сарајевско-романијска регија коначно бити у фокусу републичке власти, да ћемо и ми овдје коначно имати и нашу предсједницу. Наравно, знамо и да ће наш будући српски члан Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, наше интересе у Сарајеву бранити достојанствено и мудро, без галаме и бусања у прса, јер србовање је заправо чување људи у нашој земљи, а не супротно”. 

Слађана Јашаревић, кандидат за народног посланика у изборној јединици 8, подсјетила је како је прије 30 година учествовала у стварању Радио телевизије Републике Српске, а да је данас више него икада потребно одбранити све за што се народ борио прије 30 година. 

„Хоће да нам украду Јахорину, хоће да нам украду шуме, хоће да нам украду воде. За шта смо се борили 1992. ако ћемо то сада предати. Кажем са овог мјеста: Доста нам је да будемо слуге и јефтина радна снага за двије паљанске и двије лакташке породице. Доста је. Све вас позивам да гласате за наше посланике, али прије свега да гласате за госпођу Јелену Тривић и господина Мирка Шаровића. Када будемо имали свог предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ, онда ћемо имати и своју републику Српску.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ис

04.09.2022 09:25

Само СДС и Сладја Јасаревиц!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

04.09.2022 09:49

Браво Јелена Прадсједнице наша !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зац

04.09.2022 10:00

Напријед и у побједу наси!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

04.09.2022 11:05

Само храбро народе изадји на изборе и отјерај ове СНСД овце са власти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.09.2022 12:22

Тацно, ал морамо изаци у сто вецем броју да ивај трули резим неби каквим малверзацијама покусао да покраде изборе сто су цинили на протеклкм изборима до сада јер на малу излазнист лаксе је манипулисати гласовима мада нема им висе спаситеља Петрица да броји гласове по 2 мјесеца

Name

Маринко

04.09.2022 11:25

Истоцна Илидза је бастион СДС и прримјет како треба видити Републику Српску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора

04.09.2022 11:27

Идемо у побједу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

04.09.2022 12:01

Само реално и по мери

Name

РОГАТИЧАНИН

04.09.2022 12:11

Паљани, брука је ако не гласате за СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.09.2022 13:46

СВЕ ЈЕ ИСТИНА. СДС И ПДП И ВУКАН СУ ЈЕДИНИ, ИСКРЕНИ, ДА ПОЛИЈЕЧЕ ОВУ РС ОД ЗАТРОВАНОГ СНСД. НАОРИЈЕД. СВИ НА ИЗБОРЕ. ШАРОВИЋ, ЈЕЛЕНА, ВУКАН, РАДОВИЋ И СВА ОПОЗИЦИЈА. +. НАРОД. НАРОДЕ. САМО НАС ОЛОВКА МОЖЕ СПАСИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

04.09.2022 18:08

ИЗЛАЗНОСТ ЈЕ ОБАВЕЗНА. И ДИЈАСПОРА ДА ПОМОГНЕ. ЊИМА ЈЕ ОВАЈ РЕЖИМ, НАЈВИШЕ ТУГЕ НАНИО. НОСТАЛГИЈА. РАЗДВОЈЕНЕ ПОРОДИЦЕ. МНОГИМА ТЕЖАК ПОСАО. ШАЉУ НОВАЦ НАМА. ОЛОВКА ЈЕ СВЕ САДА. КО НЕ ИЗАЂЕ, ТАЈ ПАТРИОТА НИЈЕ. ИЗА ДОДИКА МОЖЕ ОВДЈЕ БИТИ ДРУГА ОЛУЈА ЗА НАС. СНСД СУ ЗЛО.

ОДГОВОРИТЕ