Овдје је створена Српска, зато имамо посебну обавезу

- Овдје на Палама, гдје је настала Република Српска, имамо посебни обавезу и одговорност да имајући у виду цијену која је за њу плаћена, да се са одговорношћу односимо према њеној будућности, шо значи да морамо створити друштво у којем ће корупција бити побијеђена, друштво које ће имати више инвестиција, добро здравство и најбоље образовање. 

Република Српска 03.09.2022 | 19:45
Овдје је створена Српска, зато имамо посебну обавезу

Ово је вечерас на предизборном скупу СДС на Палама казала кандидат опозиције за предсједника Републике Српске Јелена Тривић.

Она је нагласила да је побједа над корупцијом кључна, а након тога, у првој години мандата нове Владе спровешћемо низ мјера које обухватају све категорије нашег друштва, наше мајке, нашу дјецу, наше раднике, борце и пензонере. 

"Бесплатни уџбеници за ученике основних школа у Републици Српској, суфинансирање приватних вртића у износу од 50%, продужићемо породиљско одсуство на 18 мјесеци за прво и друго дијете, односно 24 мјесеца за треће и свако наредно дијете само су неке од мјера које смо већ најавили", казала је Јелена Тривић и додала:

"За наше пензионере планирамо повећање пензија у износу од 10% у првој години мандата нове Владе, борачка примања ћемо повећати за 20%,  а категорија борачког додатка биће предмет договора са нашим борцима како бисмо пронашли износ борачког додатка по мјесецу учешћа у  рату који је реално остварив, али он ће износити много више од онога што режим данас издваја".

Када су у питању наши радници, Јелена Тривић је рекла да ће спровести реформу законодавства са циљем ефикасније заштите радничких права, а увешћемо нерадну недјељу у областима у којима је то могуће, на територији цијеле Републике Српске.

За мене су извори моћи знање и част, не постоји сила и моћ која може побиједити народ и поштење", казала је Јелена Тривић.