ПДП у кампању кренуо из Брчког са Јеленом Тривић и Мирком Шаровићем

Партија демократског прогреса отворила је данас у Брчком кампању за предстојеће Опште изборе 2. октобра.

Република Српска 02.09.2022 | 20:30
ПДП у кампању кренуо из Брчког са Јеленом Тривић и Мирком Шаровићем

Кандидат за предсједника Републике Српске, Јелена Тривић, рекла је да ће се и она и ПДП бавити веома конкретним, животним питањима:

- Побиједићемо криминал оснивањем Специјалног тужилаштва Републике Српске, побиједућемо корупцију оснивањем Агенције за борбу против корупције, заштитићемо раднике реформом законодавства, увешћемо нерадну недељу у областима у којима је то могуће, увешћемо топли
оброк као засебно примање радника, бесплатне уџбенике за све основце у Републици Српској, продужење породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво и друго дијете, односно 24 за треће и свако наредно, суфинансирање 50% цијене приватних вртића, повећаћњмо пензије 10% у првој години мандата.

Повећаћемо борачка примања у износу од 20% у првој години мандата нове Владе, док ћемо борачки додатак по мјесецу учешћа у рату, дефинисати у договору са борцима у оном износу који је реално остварив, али исто тако достојан жртве коју су борци поднијели у
стварању Републике Српске. Свакако, то значи много већи износ него што тренутно режим издваја по овом основу – поручила је Тривићева.

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, истакао је да је режим у претходних 16 година уништио Републику Српску и посљедњих годна прерасла у екстремизам, што је нанијело много штете:

- Неке личне позиције се сада злоупотребљавају и беспоттребно се у то увлачи народ и Република Српска. Ја сам био санкционисан девет година на правди бога, али никада нисам допустио да због мене трпи било ко, а посебно Република Српска. Сада нас увлаче у сукоб и са Европском унијом и другим земљама. Републици Српској треба мир, стабилност, мудрост и озбиљност, а ми управо то имамо – истакао је Шаровић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да Брчко није случајно изабрано за почетак кампање, јер је ту спој истока и запада Републике Српске и мјесто којег се не одричемо.

- Данас из Брчког крећемо у одбрану Републике Српске, која мора да се брани од корупције, криминала, непотизма, неправде, примитивизма, јавашлука, одласка људи... Бранићемо је посвећеношћу, знањем, добрим пројектима, радним мјестима, правдом и достојанством.

Очекујемо велике побједе и Јелене Тривић и Мирка Шаровића, јер то ће бити побједа народа – истакао је Бореновић.
На отварању кампање обратили су се и почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић, који је пружио пуну подршку Шаровићу и Тривићевој, те носиоци листи ПДП-а за Изборну јединицу 6 за Народну скупштину Републике Српске Славиша Марковић и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Синиша Голић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дејан

02.09.2022 19:32

Мрка капа да добијес изборе... процјена 30% гласова а то је мало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РеДејан

02.09.2022 21:56

Ето ти гласај за бивсу власт нек ти буде добро

Name

Браво

02.09.2022 20:06

Само тако и храбро напријед. Доста је секте и водје им. Народу треба правда а не тајкуни попут Митровица. Пљувао Доду а онда претрчао под скуте за добру пару и позиције. Шљам људског облика а и већина је таква у партијама власти. Зато народ мора реци доста је било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

03.09.2022 04:02

Бог је овоме народу послао спас на челу са Јеленом Тривић и Мирком Шаровићем, Народе дајте да искористимо посљедње шансу на предстојећим изборима Велики поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта са јавним предузећима

03.09.2022 06:53

Како да јавна предузећа заиста буду у функцији јавног интереса и да доприносе свим градјанима, а не само полигон за запошљавање СНСД ових пулена, и за финансирање ДОДИКОВЕ машинерије. Јелена морала би и то укључити у програм и објаснити народу....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

03.09.2022 07:25

Треба да побиједи Јелена али али ала вјера ако побиједите

Name

Готов је!!!

03.09.2022 06:54

Сигурно је готов, и њему је то јасно. Идемооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киwи

03.09.2022 17:25

Е, овако се иде у Еврпоу

ОДГОВОРИТЕ