Позив ОБА-е: Заштитите се од цyбер инцидената

С обзиром да је у посљедње вријеме у Босни и Херцеговини и региону регистрован велики број цyбер инцидената мотивиран постизањем различитих циљева који нису легални,

Босна и Херцеговина 02.09.2022 | 16:54
Позив ОБА-е: Заштитите се од цyбер инцидената

Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ позива све институције и приватни сектор да изврше сигурносну процјену информационо-комуникационих система и подузму неопходне мјере и процедуре превентивне заштите.

Савјетујемо свим појединцима и организацијама да изврше сигурносну процјену информационо-комуникационих система и примијене мјере сигурности што је брже могуће како би проактивно спријечили евентуалне покушаје цyбер напада у Босни и Херцеговини.

У свакодневном смо контакту са домаћим и међународним партнерима с циљем заштите грађана и институција од малициозних утицаја и пријетњи које су интензивиране у посљедње вријеме.

Обавјештајно-безбједносна агенција Босне и Херцеговине прати све покушаје незаконитих радњи у цyбер простору у циљу откривању починилаца и мотива извршења цyбер напада, каже се у саопштењу.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Са стране

02.09.2022 16:40

То је Осмица полагао на факултету! Мислим, безбедност у сајбер простору... ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

03.09.2022 16:34

Ста је тај цyбер босњак србин или хрват јели он ради за снсд сда или хдз све то мени сумњиво те мигранти те корона па сад рат Украина русија и на крају неки цyбер за кога ли тај ради бас ме занима

ОДГОВОРИТЕ