Народи Балкана имају велики потенцијал када раде заједно и верују у себе

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да народи и земље Балкана имају велики потенцијал напретка када раде заједно и када верују у себе.

Србија 02.09.2022 | 16:31
Народи Балкана имају велики потенцијал када раде заједно и верују у себе

„Ми на Балкану увек себе потцењујемо, мислимо да смо нижа раса која постоји да служи или да се придружује неком другом. А имамо потенцијал када смо заједно и верујемо у себе”, рекао је Вучић на завршној конференцији за новинаре након седнице Самита лидера Отвореног Балкана.

Он је рекао да увек постоје људи који ће у сваком процесу да пронађу негативне аспекте али да није нормално да неко ради против себе.

„Можда нисмо најбољи али нисмо, вала, ни најгори. Ако радимо заједно, можемо да будемо међу најбољима у Европи и да имамо веће стопе раста, напредак на културном плану али и да гајимо веће поштовање између себе”, рекао је он.

Вучић је рекао да циљ свих земаља региона мора да буде мир, стабилност и напредак а не шта је ко од политичара коме рекао и ко је кога ухватио за гушу.

„Јел ви стварно мислите да је овај састанак за мене мање важан него присуство самиту ЕУ или европском савету? Није. Ово ми је најважнији састанак, јер је то састанак са комшијама са којима делимо хлеб и којима треба први да притекнемо у помоћ”, рекао је Вучић.

Он је рекао да се Србија неће одрицати ни пријатељства са Турском или Мађарском.

„Ми јесмо и остајемо на европском путу. Али нећемо сећи себи ногу да би нас неко помиловао по глави”, рекао је.

Одговарајући на питање због чега још није спроведена идеја о укидању радних дозвола између земаља Отвореног Балкана и увођењу заједничке наплате путарина, Вучић је рекао да су Србија и Албанија већ усвојиле све неопходне документе али да недостаје још одлука парламента у Скопљу.

„Верујем да ће и то бити урађено. То би био камен темељац од које почињу све велике ствари. После тога ће ићи лакше”, рекао је он.

Вучић је на крају похвалио црногорског премијера Дритана Абазовића због тога што је донео „многе тешке одлуке” и што је за свој народ и државу у 100 дана урадио више него многи премијери за читаву деценију.

(Тањуг Фото: Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

СМЕСАН ЦОВЕК

02.09.2022 15:24

КОЈА ДЕМАГОГИЈА...ПРОДАЈЕ НАМ МАГЛУ И БЕЛФИРА...САДА БИ ДА ПРАВИ НОВИ БЛОК ..СВЕ ОН МОЗЕ БТИ И ЛЕЗБЕЈАК АКО ТРЕБА САМО ДА ЈЕ ОН НА ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

&&&&

02.09.2022 15:27

Овај народ је сиротиње. Има се са чим радити а нема са КиМ. Нади политичари само себи грабе. Толико

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каква ситотиња

02.09.2022 18:22

Проблем су лоповске власти.

Name

Нада

02.09.2022 16:00

Вучић покушава а надајмо се да ће и успети нешто створити на Балкану. А мир је испред свега и нема алтернативу. Код нормалних људи наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Превисе се

02.09.2022 16:16

Њему даје простора да он води монолог. Ко најбоље о Себи него ин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

02.09.2022 17:33

Вијерујемо ми себи,невјерујемо теби!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако смо аутосовинисте

03.09.2022 10:51

И подуцени да пљујемо сами себе без разлога, не оцекујмо да нам икада буде боље. Просто и једноставно такво сто није забиљезено.... Ако мислис да це се неко сазалијевати над тобом или нама, јос горе...

Name

+

02.09.2022 17:45

У ПРАВУ СТЕ. МИР НЕМА АЛТЕРНАТИВУ. АЛИ НА БАЛКАНУ, УВИЈЕК НЕКО ИЗДА. ВАЉДА СВИ ИМАМО ПРЕВИШЕ ТРАГЕДИЈА ИЗ 20 ВИЈЕКА. ТРЕБАЛО БИ ДА СЕ ЕКОНОМСКИ, ПРВО, ЗАТИМ ПРАВНО ИЗГРАЂУЈЕМО. ХВАЛА ВАМ ВИ ТО УСПИЈЕШНО РАДИТЕ У СРБИЈИ. ВИЈЕРУЈЕМО ДА ЋЕ И РС И Б И Х ДОЋИ НА БОЉЕ ГРАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми само смо

02.09.2022 18:50

Наса Балканија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подигнимо

03.09.2022 10:57

Самопоуздање имамо и безброј разлога и безброј нацина, нисмо од јуце. Јер сотона то прво унисти у цовјеку и милом и силом. Памет у главу.

ОДГОВОРИТЕ