Кина уводи мере за стабилизацију економског опоравка

Кина ц́е почетком септембра представити детаљније мере, које ће подстаћи потражњу и стабилизовала темеље економског опоравка, наведено је на јучерашњем састанку Државног савета Кине којим је председавао премијер Ли Кец́ијанг.

Свијет 01.09.2022 | 11:30
Кина уводи мере за стабилизацију економског опоравка

Како би се ухватила у коштац са неочекиваним ударом на економију, Кина ц́е у потпуности искористити последњих година припремљене политичке инструменте и покренути пакет мера за брзу и одлучну стабилизацију економије, наведено је на састанку, а пренела је Кинеска медијска група.

Прошле среде, Државни савет је објавио 19 нових политика, укључујуц́и повец́ање квоте за инструменте за финансирање банака за 300 милијарди јуана (43,5 милијарди долара).

Кина ц́е подржати „ригидну потражњу“ оних који први пут купују станове и желе да побољшају стамбене услове и захтевац́е од локалних власти да се баве постепеном кредитном политиком и наменским зајмовима како би осигурале завршетак изградње недовршених претпродатих некретнина на флексибилан начин, наведено је на састанку.

На састанку је такође истакнуто да ц́е Кина искористити финансијске инструменте засноване на политици и развоју да подржи, између осталог, пројекте за реновирање старих стамбених насеља и изградњу провинцијских ауто-путева, уз привлачење више приватног капитала.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зеленски

01.09.2022 09:33

Цовијек који је за НАТОм продао Украјину ... НАТО це у времену бити побједњен, Кина и Русија као и Азија се уци ... Крајњи Америке циље је нуклеарни разор Европе ... Скоти и сви побуњеници у Америци треба да поцну протестовати против оваквог утицаја у свијету, у ком би били заробљени ... Свјетски формум за медиаактивитет и радиоаактвитет мора у реформе, као и Азијски ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзеки цхан

01.09.2022 11:04

13000 страних инвестицја ван Кине, брзо це те се опоравити ,преко ледја кинеза.

ОДГОВОРИТЕ