Власт је показала да јој приоритет нису грађани

Делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић данас је рекао да је владајућој олигархији приоритет власт а не грађани, што се види из начина како мјесецима избјегавају да укину акцизе на гориво.

Република Српска 31.08.2022 | 18:19
Власт је показала да јој приоритет нису грађани

Босић је гостујући на Н1 телевизији рекао да се на том питању види да ли им је приоритет власт или грађани.

"У сваком тоталитарном систему приоритет је власт и то се и овдје дешава", казао је Босић, наводећи да СНСД само изналази начине кроз разне процедуре да одржава ту причу и до укидања акциза на гориво неће доћи прије избора.

"Да није изборна година они би то глатко одбили", казао је Босић и додао да траже иговор како да не ураде ништа и зато је ова игра са процедурама око укидања акциза на гориво.

Када су у питању избори, Босић је мишљења да је избор једноставан да ли људе хоће актуелно стање блокада, корупције, сијања страха или хоће да се деблокира рад институција и да приоритет буду питања која живот значе.

"Гласачи су већ подијељени за и против власти и сада остаје онај резервовар гласова које треба привући да изађу на изборе и гласају. Власт ће учинити све да на изборе изведу што више оних на које могу извршити разне притиске и уцјене да ће остати без посла и других бенефита који су им омогућили, али им то није довољно и зато ће бити борба око људи који нису опредијељени а које треба убиједити да гласају", казао је Босић.

Он сматра да је избор једноставан и да ће људи овог пута одлучивати о свом животу, јер су прозрели манипулације које им је власт просипала у претходном периоду. "Биће покушаја дизања националних тема и фингираних сукоба између три владајуће странке у БиХ, СНСД, СДА и ХДЗ, али сам убијеђен да им то више неће проши,јер су људи прозрели шта раде", казао је Босић.

"Мирко Шаровић и Јелена Тривић нуде стабилност и мир, деблокаду институција и рјешавање животних питања што мислим да ће бити главни адут на овим изборима", казао је Босић.

Према његовим ријечима, уколико остане ово стање услиједиће велики егзодус људи са ових подручја, прије свега младих, који у овим условима не виде своју перспективу и будићност.

"Мислим да ће људи размишљати шта се дешава са њиховим животима и да ће приоритет бити како ће живјети у наредне четири године", казао је Босић, наглашавајући да ту велику предност има Јелена трривић и Мирко Шаровић на изборима.

Упитан да ли постоји трећи пут, који води ДНС, Босић је ту могућност одбацио и навео да ће се борба водити између садашњих структура власти и опозициоје, коју воде СДС, ПДП и Листа Небојше Вукановића.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Као сто је

31.08.2022 16:30

Видљиво опозицији нису, а за власт, има јос мало простора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.08.2022 16:33

Ма нису ни вама исто ко ни њима а да нису избори не бисте их ни спомињали ко ни до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предлог

31.08.2022 17:51

Позовите. А бојкот куповине нафтних производа. Што пре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуја

31.08.2022 18:09

Како може бити добро радник је роб плата социјална помоћ нема овдје живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Информатор

31.08.2022 18:45

Положен камен темељац за градњу аутопута Вукосавље_Брчко.Некада је полаган и за пругу у том правцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2022 20:46

Пуна РС камена темељаца и то само пред изборе а после избора остаје само камен темељац и ниста висе.

Name

бањалука

31.08.2022 18:45

Додикова власт је велико зло. Народе упамет се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.08.2022 20:20

Поред сви нагомилани бурлини афера у РС бурле не бенда борце низашто срозо их је на просјачки штап у РС, јер има у свим институцијама РС своје папке добро плаћене народним парама да штите годинама бурлин криминални режим у РС.

Name

Приједорцанин М.

31.08.2022 21:45

Какав радник.код већине приватника у Приједору радник нема топли оброк регрес годишњи одмор се не плаћа.инспекција то слабо контролише или никако.знају то млади и зато одлазе са ових простора.достојанство погажено и не постоји.

Name

Хехи

01.09.2022 06:58

Ето теби јесу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балкане мој

01.09.2022 09:02

Не бих да вредјам али свеопсти утисак је да ни градјанима нису приоритет градјани.Да јест, неки властодрсци би давно заврсили у будзаку политицке историје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

01.09.2022 10:18

Сви сте ви исти све обецате пред изборе а кад додјете на власт није вас брига за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

01.09.2022 12:48

А вама су градјани вазни? Кога ви то полирате? Сви ви сте вазни само себи лицно.

ОДГОВОРИТЕ