Политичари нису ту за народ, већ само за своје интересе!

Економисти поручују да је ово јасан знак да политичари нису ту ради народа него искључиво и само зарад сопствених интереса.

Република Српска 31.08.2022 | 11:43
Политичари нису ту за народ, већ само за своје интересе!

Ситуацију додатно компликује и различит текст Закона који је усвојен у Дому народа у односу на онај који је послат из Представничког дома, с обзиром на то да управо Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ треба да усвоји СНСД-ов амандман, што није извјесно да ће се десити, објашњавају из опозиционих редова.

Ако би којим случајем амандман и био усвојен, тих 30 дана ће проћи у процедурама, тако да до појефтињења горива неће ни доћи.

„Не постоји српска ријеч да опише ту врста безобразлука, бахатости, поганости владајућих странака које ево шест мјесеци намјерно опструишу укидање акциза. Скоро 180 дана због СНСД-а највише и њихових партнера, сви људи у РС и БИХ плаћају гориво сваки дан скупље пола марке“, рекао је Бранислав Бореновић.

„Можда је на почетку овог процеса прије пола године и изгледало као да желе да помогну овом народу, али сада је потпуно јасно да се ради о класичној превари. Преваре и лажи у континуитету и то сада оголило. Ја мислим да остајемо једина земља у Европи која нема никакав програм за подршку грађанима у вријеме инфлације. Они су показали какви су, неспособни да ураде било шта за грађане“, поручио је Мирко Шаровић.

Политиканство, процедуре, предстојећи општи избори или, пак, нешто друго. У сваком случају, грађани су огорчени.

Економисти поручују да је ово јасан знак да политичари нису ту ради народа него искључиво и само зарад сопствених интереса.

„Нема шанси да буде јефтиније гориво, а очигледно је да су владајућа коалиција и партнери много више заинтересовани да напуне своје касе да их потроше сад пред изборе, него да иоле мало брину о грађанима у Босни и Херцеговини“ , каже Зоран Павловић.

 Из Удружења друмских превозника РС поручују да су политичке игре око акциза на гориво погубне за посао.

„ Чињеница је да је тржиште врло нестабилно, поготово ми транспортери који вршимо међународни транспорт роба, не можемо формирати цијену превоза. Мијењамо цијену малтене сваке седмице, што је постало и увозницима напорно, не могу направити калкулацију роба да би могле ићи у малопродају“, каже Игор Бебен, предсједник Удружења друмских превозника РС.

Приједлог закона о измјенама Закона о акцизама у Босни и Херцеговини је у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ усвојен још у марту. Разне врсте опструкција, политизација проблема, одгађање сједница и амандмани су учинили да БиХ до данас није укинула акцизе на гориво, као што су то урадиле многе друге земље у циљу помоћи грађанима у налету бројних поскупљења.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Јаффа

31.08.2022 10:03

Политичари кад обећавају и дају то је из буџета (опет ће народ то да плати). Кад узимају, узимају за себе лично.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре јаффа

31.08.2022 11:34

Нормално као и свака фирма,и у фурми кад се ради интересује се само плата и бонуси а не како иде фирма,па наси политицари су сељобери њих поготово не интересује а не контају да су они на врху и да овиси сав народ о њима ,стока је то.

Name

Y

31.08.2022 10:09

То је жива истина. Једино што се односи на све политичаре. Предсједник најсиромашније дражаве Европе не мора баш да буде буквално сиротиња. Међутим, није нормално да просвјетни радник цијели живот отплаћује кредит за 1 стан, а да предсједник те државе не зна гдје шта има, а још мање како је то стекао. Овдје се политичари понашају као средњовјековно племство, а ми их називамо власт и понашамо се као поданици. Неко се чак и одрекне 1 плате или неког додатка због маркетинга, а преко разних тендера и пројеката гули са родбином и кумовима и запосли сву родбину, па купи пар пакета књига дјеци. Запосли им родитеље, немој куповати књиге, купиће они. Привилегије за политичаре су неоправдиве и неспојиве са реалношћу. Популизам, национализам и испирање мозга. Само да људи сконтају да овдје наредних 50 година власт треба мијењати на сваке 4 године, док и они и народ не сконтају да им то није стални посао и да их НАРОД запошљава и отпушта, па онда може евентуално на 2 мандата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.08.2022 11:22

Па људи може ли ми итко жив одговорити зашто их уопште држимо као такве.

Name

Ријец СНСД

31.08.2022 10:36

довољно добро објасни, а додик јос боље. Ста це нам друга кад су те две одлицан синоним за све зло сто нас је снасло у задњих 25 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

XYЗ

31.08.2022 10:42

Дусанка Мајкиц нам диктира цијене горива. На улицу 5000 људи, пред њену куцу, извуци је напоље и згазити ногама. Нема друге. Или да се колективно самозапалимо кад смо овце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања лука

31.08.2022 10:45

Погледајте колику пумпи се само прави на подруцју Бањалуке и све цевам бити јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се не лаземо

31.08.2022 10:52

То је тај систем који нам је силом наметнут(намјењен нама) од Запада и не само нама остало су манипулације..... За њих тај систем не вази али само док се има одакле сисати дјабице у супротном исто се писе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

31.08.2022 11:25

Зато бурле каже борцу на његов штрајк ,не ријешавамо појединачне проблеме, а бурле никада није ријешио ни заједничке проблеме бораца, још им је одузео сва загарантована борачка права и преполовио борачке пензије да би он имао све у РС и свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изузетак је

31.08.2022 12:00

Станивуковиц, који ради посао градонацелника, како мозе и умије, назалост није дио СНСДа ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економисти и политицари

31.08.2022 12:03

Економисти гледају како да усмјере новац како треба, док политицари гледају да га сто боље усмјере, како није све у новцу ипак и за обрт капитала и радна мјеста потребан је свијет, радници, организација, радна мјеста ... По медијима се познају политицари ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ессо

31.08.2022 17:05

Која је будала икад и помислила да су због народа.

ОДГОВОРИТЕ