Меси, меси неће ништа да ти шкоди: Где је данас и шта ради Јагодинка Симоновић?!

Драгана Варагић је осамдесетих година прошлог века била једна од најпопуларнијих младих глумица у Југославији.

Забава 26.08.2022 | 18:34
Меси, меси неће ништа да ти шкоди: Где је данас и шта ради Јагодинка Симоновић?!

Славу јој је донела епизодна улога изазовне пекарке Јагодинке Симоновић у филму "Варљиво лето '68". <див цласс="адс"> 

Онда је отишла за Канаду и једноставно нестала с распадом велике земље. Након тога се после 2015. године поново вратила у Београд, а<а хреф="хттпс://www.курир.рс/забава/култура/3951855/београд-добио-нову-позористу-сцену" таргет="_бланк" рел="ноопенер"> тренутно игра у веома занимљивој представи. <фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2019/02/06/19/1758751_сцреенсхот-8_фф.јпг?вер=1661440637" алт="Јагодинка Симоновић, Драгана Варагић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YТ

Реченица коју је изговорио Бата Стојковић: "Меси, меси, неће ништа да ти шкоди" одавно је постала култна, а овако је она то једном приликом коментарисала:

"Не зову ме и не вичу ми више на улици Јагодинка (смех). На ту улогу данас гледам с осмехом. Добила сам прилику да бирам и њен акценат и песме које ће певушити. Млада пекарка ми је драга јер симпатична, нежна и комична."

"Играла бих је поново. Она је била нешто комично у мом репертоару након трагедија и ликова која сам играла у Народном позоришту. Изгледала би исто да се снима данас јер је другачије не бих одиграла", додала је глумица. <фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/06/12/14/3059255_-дсц9358_фф.јпг?вер=1661442735" алт="Наш син, Драгана Варагић, Амар Ћоровић, Александар Ђонђић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: МИЛЕНА АРСЕНИЋ

На констатацију да су многи тада били заљубљени у њу само се смешка, док о еротици на филму некад и сад сматра да није добар саговорник.

"Нисам стручњак за еротику, нити сам пратила све што се снимало (смех). Само сам играла ту улогу", рекла је Варагићева.

Наиме, Драгана Варагић данас је предавач на Факултету драмских уметности, а више пута је истакла да је глума њен живот и њена највећа љубав. <див цласс="ембеддедЦонтент"><ифраме срц="хттпс://www.фацебоок.цом/плугинс/пост.пхп?хреф=хттпс%3А%2Ф%2Фwww.фацебоок.цом%2Фдрагана.варагиц%2Фпостс%2Фпфбид02гГУДхпЦФqПx7м4XQВ645Ае3Зy5оНМСиЈ6хБЗдУWБYбг9еYw9yдпРиАаqв7еобкјТл&схоw_теxт=фалсе&wидтх=500" wидтх="500" хеигхт="497" фрамебордер="0" сцроллинг="но" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-мце-фрагмент="1">

- Та радозналост коју још увек имам мени је драгоцена у томе што радим, значи нешто мењам, нешто додајем. Важно ми је и доста ме занима шта се ради у другим деловима света, занима ме позориште њихово, начин предавања, нове технике глуме, врло сам радознала - испричала је оно током једног од гостовања на телевизији.

Иначе, она је дипломирала глуму на Факултету драмских уметности,а специјализирала Шекспира на Шекспировом институту у Сратфорду у Енглеској и магистрирала драму на Торонтском универзитету. Предаје глуму у Београду, а рођена је 7. априла у Краљеву.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар