Бојана о борби са раком: После сваке хемиотерапије сам ишла да певам!

Бојана Барјактаревић победила је у последњој сезони музичког шоуа "Никад није касно" и то по мишљењу публике, жирија и на основу гласова са друштвених мрежа.

Забава 25.08.2022 | 18:32
Бојана о борби са раком: После сваке хемиотерапије сам ишла да певам!

Цео регион био је одушевљен кад је чуо њене гласовне могућности, а доста људи сећа се Бојане од пре више од 15 година, док је била члан бенда Бон ами. Био је то период кад су харали топ-листама са хитом "Магла", који се и данас слуша.

 
Bojana Barjaktarević
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

У међувремену, Барјактаревићева је напустила групу и започела соло каријеру, углавном аматерски, певајући широм земље и региона на разним прославама. Тих година борила се и са тешком болешћу коју је успела да победи.

Како се осећате као троструки победник такмичења" Никад није касно"?

- Понети три прве награде је велика част, али и огроман успех с обзиром на то колико је било квалитетних певача у такмичењу. Бити први међу свима њима са три награде, а кажу да се то десило први пут у шоуу, за мене је то много велики успех. Еуфорија и даље није престала, поново се рађам, после 30 година. Све је ово за мене велики успех и доживљај, пресрећна сам.

Bojana Barjaktarević
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Публика вас памти као певачицу бенда Бон ами. Да ли је истина да сте имали несугласице с члановима групе због хита "Магла"?

- Истина је. Са групом Бон ами сам била 90 и неке године, па сам ја изашла из групе, али сам се вратила 2003. Тада смо снимили "Ја више не могу да те волим", а онда је дошла на ред песма "Магла". Текст за ту песму смо моја рођена сестра и ја писале, а мелодија је грчка. Не бих много да причам о тој групи, шта је било, било је. Имам сва ауторска права за "Маглу" и могу и да је певам и продам коме хоћу. Напоменућу само да смо се ми разишли пословно, али када сам била болесна, они су ме назвали. Иначе, ја пишем и текстове и музику. Радила сам многима песме, на пример Биљани Сечивановић, Немањи Николићу и другима...

Били сте одсутни 17 година са јавне сцене због тешке болести. Како је изгледала ваша борба?

- Имала сам тумор на левој дојци који је после тога метастазирао. Дуго сам се борила са тим, најбитније је да сам изашла као победник из свега тога. Највећу снагу сам црпела из породице, деце Љубице и Илије. Моја породица и пријатељи имају један принцип по ком ми функционишемо - када неко има проблем, не стаје му се на муку, гледа се ведра страна, увек је ту шала. Не сме психички да се падне, нема сажаљења, а ни самосажаљења. Волела бих и овом приликом да апелујем на све жене - само редовна контрола, када је на време, све је решиво. Немојте да чекате по десет година да одете на преглед. Идите превентивно, све што је на време, решиво је.

Bojana Barjaktarević
ФОТО: КУРИР/ПРИВАТНА АРХИВА

Породица је била уз вас. А ко вам је од колега био подршка?

- Имала сам апсолутну подршку од свих колега, они који ме нису познавали, нису ме ни звали. Највећу подршку су ми пружили Јована Типшин, Јана, Тања Савић, Жика Јакшић, Ивке... Баш много људи се бринуло за мене. Моје колеге су мислиле да ја нећу моћи да радим због хемиотерапије, па су хтели да ми организују хуманитарне концерте и да скупљају новац како би ми помогли. Наравно, ја сам то одбила, јер сам после сваке терапије ишла да радим, нисам хтела да лежим и да се предам тек тако.

Какви су вам планови за даљу каријеру?

- План ми је да радим пуном паром, нема више назад! После свих ових борби с канцером, после мањих пословних неуспеха, сада сам желим да направим добру музичку каријеру. Ушла сам на велика, највећа врата и желим да искористим шансу која ми се указала.

Bojana Barjaktarević
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Који наступ ће вам заувек остати у сећању?

- Има их више. Нешто што никада нећу заборавити јесте када сам певала на рођендану покојног Шабана Шаулића. Балкан је много изгубио његовим одласком.

Ваша децу су такође талентована за музику?

- Моја породица је веома музикална, мајка ми је лепо певала, сестра такође, моја ћерка Љубица је кренула мојим стопама, син свира бубњеве. Ћерка пева, већ је почела да наступа. Написала сам јој две песме, прва би ускоро требала да изађе. То су народњаци, али модерни, прилагођени млађим генерацијама и времену у ком живимо.

Bojana Barjaktarević
ФОТО: КУРИР/ПРИВАТНА АРХИВА

(курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар