Ништа од Синановог маузолеја, испред његове куће и даље остаци од паљевине!

Легенда и краљ народне музике, Синан Сакић, човек с најјачом емоцијом на домаћој естради преминуо је 1. јуна 2018. у породичном стану на Дорћолу у 62. години, а сахрањен на муслиманском гробљу у Лозници 4. јуна 2018.

Забава 25.08.2022 | 17:48
Ништа од Синановог маузолеја, испред његове куће и даље остаци од паљевине!

Наиме, медији су након годину дана од певачеве смрти први писали да је брука што таквој легенди није подигнут споменик, већ је стајао само нишан. После тога певачева ћерка Ђулкица се такође сложила с тим и објаснила да су имали породичне проблеме, те да ће њен отац убрзо добити споменик.

 
Sinan Sakić
ФОТО: ДРАГАНА УДОВИЧИЋ

Сада, четири године касније, изградња маузолеја није у потпуности готова.

- Синан је сахрањен испред оца и сестре. Као што видите, радови су при крају. Заслужио је он и много више. То је био такав човек, људина, да се још један исти неће родити. Његова мајка је још жива. Шта да вам кажем, мука тешка. Није заслужила да овако бедно живи - каже мештанин Лознице који познаје Синанову мајку и објашњава да Ђулкица највише води рачуна о радовима:

Sinan Sakić, Đulkica Sakić
ФОТО: ДРАГАНА УДОВИЧИЋ, ЗОРАНА ЈЕВТИЋ

- Синан би највише био поносан на ћерку Ђулкицу. Кад год је овде обавезно посети очев гроб. Она је све ово с мајком и организовала. Надамо се да ће брзо бити готово. Видите да се баш развукло, већ четири године је прошло од његове смрти.

Иако је Ђулкица, певачева ћерка, причала да ће од горњег спрата породичне куће у Лозници бити направљен музеј са стварима Синана Сакића, од тога изгледа нема ништа.

Sinan Sakić, kuća, Loznica
ФОТО: Т. ИЛИЋ

Испред Синанове породичне куће,и данас су остатаци од паљевине иако је од пожара прошло две године.

(Курир.рс/Република)

Коментари / 0

Оставите коментар