Луфтханса отказује бројне летове из Франкфурта

 Њемачка Луфтханса планира отказати бројне летове из Франкфурта до градова широм бивше Југославије јер континуирани недостатак особља и даље мучи и авиокомпанију и индустрију.

Свијет 25.08.2022 | 12:56
Луфтханса отказује бројне летове из Франкфурта

Како пише "Аеророутес", откази ће утјецати на услуге које се односе на летове из Франкфурта за Београд, Загреб, Љубљану и Сарајево, међутим операције из Минхена ће у овом тренутку остати непромијењене.

Свеукупно, авиопревозник отказује 8 посто свих летова унутар своје међуевропске мреже сљедећег мјесеца, пише <стронг>ЕxYуАвиатион.

У септембру је отказано укупно осам летова између Франкфурта и Београда па ће тако бити реализована 52 лета умјесто првобитно планираних 60.

Из Загреба Луфтханса такође отказује осам летова током мјесеца септембра, на укупно планирана 44 лета умјесто првобитно планираних 52.

У Љубљани, која је избјегла већину љетних отказивања летова, прекинута су само четири лета, са укупно 56 планираних операција између Франкфурта и словеначке престолнице, у односу на шездесет.

Најмање ће бити погођено Сарајево с обзиром на то да је за септембар отказан само један лет од укупно 29 планираних за тај мјесец.

Луфтханса је била погођена отказивањем летова овог љета због недостатка особља. Проблем се додатно погоршао прошлог мјесеца када је њихово особље на земљи ступило и у штрајк, незадовољни платом и другим условима рада.

(Клиx Фото: Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ха ха

25.08.2022 14:45

Луфтханса је отпустила раднике сад нема ко да ради...изгледа. паметњаковици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добо

25.08.2022 16:56

Нису једини.Скоро све компаније су то урадиле, а многе и пропале за вријеме короне. Аеродроми су продавали своје зграде како би опстали.