Интервју Халида Бешлића: Хтели су о мени да сниме филм али сам им забранио!

Легенда народне музике Халид Бешлић угостио је екипу "Курира" на свом имању у Семизовцу, недалеко од Сарајева.

Забава 24.08.2022 | 18:24
Интервју Халида Бешлића: Хтели су о мени да сниме филм али сам им забранио!

У хотелу који је изградио има свој апартман и мир, а свако јутро пије кафу и чита новине.

За Курир говори о великом београдском концерту, који је у припреми, али и операцији и филмовима, који их је снимио више од десет.

У Сарајеву се прошле недеље одржао филмски фестивал, али вас није било у граду.

- Последњих дана проводим време на обронцима планине Романије. Ту имам свој мир и то ме јако испуњава.

Идете ли у Сарајево?

- До Сарајева идем само како бих се видео са својим пријатељима, својом рајом, негде у кафану да одемо, иначе у последње време избегавам град као град, много ме замара гужва.

Како вам је здравље?

- Полако се опорављам, уграђен ми је стент. Мало је и дијабетес, који имам већ годинама, учинио своје, али иде све набоље.

Шира публика не зна да сте снимили више од десетак филмова и серија.

- Пријатељ сам с многим редитељима и глумцима, попут Пјера Жалице, Адемира Кеновића, Драгана Бјелогрлића, Емира Хаџихафизбеговића, Рајка Грлића, тако да сам био ангажован у филму "Караула", где певам песму "Ој, јаране. јаране" мог колеге Халида Муслимовића, појављујем се у серији "Убице мог оца" у првој сезони, где певам песму "Ја без тебе не могу да живим", песму која је постала велики хит, песма "Мало, мало дана", коју је написао Саша Лошић Лоша у филму "Код Идризра", моја песма "У мени јесен је" искоришћена је као лајтмотив у филму "Адмир".

Halid Bešlić
ФОТО: МАРИНА ЛОПИЧИЋ

Како сте то певали туђу песму у филму "Караула"?

- Све је било на јаранској бази. Горан Бреговић ме је звао да дођем у његов студио у Београду, кад сам чуо да треба да певам песму "Ој, јаране, јаране" мог колеге и имењака Муслимовића, побеснео сам и рекао: "Како ниси успео да стигнеш да снимиш песму за мене?" Он ми се извинио и рекао да не може да стигне. Ја сам бесан ипак прихватио да певам у филму "Караула".

Да ли се сећате како је прошло снимање филма "Караула" на Охриду?

- Сећам се да смо се супер дружили и уживали. Певали смо и дружили се четири или пет дана заједно с газдом хотела, били су ту и Сергеј Трифуновић и Емир Хаџихафизбеговић. Било је то право весеље и дружење.

Слушате и волите и рокенрол.

- Одрастао сам на народној музици, ипак сам мало старија генерација, а рок музику сам мало касније почео да слушам. О тадашњем сарајевском року, о групама попут Индекса, Бијелог дугмета, Плавог оркестра, мислим да су бетон сарајевске рок културе и сцене.

Да ли сте били прошле године на премијери филма у Сарајеву о Томи Здравковићу?

- Јесам. Филм је добар, али ми ту фале Томини сарајевски дани, које је провео и где је имао пуно анегдота и догодовштина. Ацо Пејовић је одлично одрадио свој део посла, као и Сузана Бранковић, која је такође заблистала. С Драганом Бјелогрлићем сам јаран, дружили смо се и на премијери и кад се завршио филм, отишли смо с нашом рајом у кафану. Бјела је супер лик и лепо проводимо време заједно.

Halid Bešlić, Marina Lopicic

Шта мислите о томе да неко о вама сними филм?

- Не размишљам о томе. Хтели су о мени да сниме документарни филм, па сам им забранио. Нисам оптерећен тиме да неко мора о мени да сними филм.

Кад да вас очекујемо у Београду, кад ће бити концерт?

- Концерт је заказан за 19. новембар у Београдској арени. Нисмо још званично потписали уговор, али очекујемо да ће то бити готово наредних дана.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар