"Водићемо политику која одговара нашим интересима"

- Русија ће, као моћна и независна сила на светској сцени водити само ону политику која одговара њеним фундаменталним интересима, поручио је синоћ руски председник Владимир Путин у обраћању поводом Дана државне заставе.

Свијет 22.08.2022 | 07:11
"Водићемо политику која одговара нашим интересима"

Он је истакао да је жеља да се живи по сопственој вољи, не дозвољавајући спољни диктат, део генетског кода Руса, преносе РИА Новости.

„Русија је моћна, независна светска сила. Ми смо чврсти у томе да на међународној арени водимо само ону политику која одговара фундаменталним интересима Отаџбине", рекао је Путин.

Нагласио је да је руска застава, подигнута пре више од три века на првом руском ратном броду, остала симбол Русије у тешким периодима њене историје - под Петром Великим у фази формирања Руског царства, на ратиштима Првог светског рата и у контрадикторним, тешким временима драстичних промена 1990-их.

"Данас је тробојница чврсто ушла у живот грађана као саставни део руске државности, симбол јединства народа, његове привржености отаџбини, спремности да брани националне интересе", додао је.

Путин је изразио уверење да ће застава Русије заувек остати свети симбол за све генерације грађана земље, "да ће их инспирисати на подвиг, радна достигнуцћа, освајање нових висина у науци, култури и спорту и изазивати осећај поноса на своју отаџбину".

(Тањуг Фото: Тањуг/АП) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Да

22.08.2022 07:40

Ма браво.. Тако се наступа. Свака част на разборитошчу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

22.08.2022 08:05

Свијетски поредак се дефинитивно мијена, али и даље ћемо имати оне којима су дражи кока- кола, холивудски филмови, енглески фудбалски клубови, они ће и даље на берзама држати да је то скупље од нафте, плина, угља, дрва, житарица, само не знам докле ће догурати тако !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.08.2022 12:21

А теби је дража изгледа зима без гријања и пар рубљи у џепу за хљеб, питај просјечног Руса како живи

Name

Мирослав

22.08.2022 12:31

Сила су па могу, водити самосталну политику, без вањских тутора и лопова. Осим тога су дрзава са огромно ресурса рудних и сваких других. И јос су нуклеарна сила. И јос имају преседника, са образом, мудрог и паметног. И јос смањили су оне тз невладине, сто их плаца Сорос и други светски лопови. Дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоцес да

22.08.2022 21:19

Казес да су диктатура.