Детаљи несреће код Лесковца, дијете задржано у болници

Професор доктор Горан Станојевић, помоћник генералног директора за хируршка питања, говорио је поводом трагедије која се догодила јутрос на ауто путу Лесковац-Ниш, а у којој је једна особа погинула, док је више од 20 повријеђено.

Србија 21.08.2022 | 11:41
Детаљи несреће код Лесковца, дијете задржано у болници

Прегледано је 16 повријеђених у УКЦ Ниш од чега двоје дјеце старости 12 и 8 година. Прво дијете старо 12 година након прегледа на Клиници за дјечју хирургију је задржано на лијечењу али је стабилно. Друго дијете старо осам година је након указане прве помоћи пуштено на кућно лијечење, рекао је Станојевић.

– Од 14 одраслих повријеђених, мушкарац (69) тренутно је у операционој сали. Ради се о тешким повредама руке. Друга особа, жена стара 59 година, задржана је потпуно стабилних параметара на клиници за ортопедију – рекао је доктор.

Станојевић је рекао да је је мушкарац који је у операционој сали задобио тешке тјелесне повреде.

– Операција иде по плану, очекујемо да све буде у реду. Друга особа је потпуно стабилних виталних параметара. Сви повријеђени који су послати су примљени. Капацитети КЦ Ниш стоје на располагању за све даље консултације и слања из околних центара код нас – рекао је Станојевић.
– Преосталих 12 одраслих особа након указане прве помоћи пуштено је на кућно лијечење – закључио је др Станојевић.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цастле

21.08.2022 10:15

Умор возача . Нека размисле туристицке организације о овом случају .

ОДГОВОРИТЕ