Руси и Украјинац хтјели у фабрику оружја, па ухапшени

Двоје руских држављана и један украјински, ухапшени су под сумњом за шпијунажу у војној фабрици у јужној Албанији, саопштило је касно синоћ албанско Министарство одбране.

Свијет 21.08.2022 | 10:39
Руси и Украјинац хтјели у фабрику оружја, па ухапшени

Како се наводи, руски држављанин идентификован као М. З. (24), приведен је након што је ушао у круг фабрике у Грамшу, 80 километара јужно од главног града Тиране, и направио фотографије, пренио је АП.

Два војна стражара повријеђена су хемијским спрејем који је Рус користио док се опирао хапшењу, наводи се у саопштењу албанског Министарства.

Испред комплекса ухапшени су и руска држављанка С.Т (33) и Украјинац, Ф.А. (25) и њихово возило је блокирано, наводи Министарству у саопштењу.

"Три особе су биле у пратњи полиције која у сарадњи са другим институцијама истражује случај", наводи се у саопштењу и додаје да на случају раде војна полиција, војно обавјештајна агенција и антитерористичка јединица.

Двојица војних стражара повријеђених хемијским спрејем збринути су у војној болници.

Премијер Еди Рама огласио се на Тwиттеру и рекао да је потребно да се сачека да се потпуно разјасни овај догађај.

"Какав понос за војну гарду која је неутралисала три особе осумњичене за шпијунажу. Сачекајмо сада потпуно разјашњење овог догађаја", написао је на Тwиттеру Рама.

Војна фабрика Грамш отворена је 1962. године за производњу пушака АК-47, познатих као калашњиков.

Након пада комунизма 1990. године фабрика је обуставила производњу и умјесто тога почели су да раде на растављању старих калашњикова и другог малокалибарског оружја, наводи АП.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Маре

21.08.2022 14:22

Ста је ово, ови се заједно брцкају у Црној Гори, заједно пљацкајо(ако је цланак истинит) и заједно се играју: ко це кога(на подруцју УА)

ОДГОВОРИТЕ
Name

??????

22.08.2022 05:50

Упали су они у музеј

ОДГОВОРИТЕ